Centrum obróbcze z Andrychowa? - proszę o opinie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Centrum obróbcze z Andrychowa? - proszę o opinie
Jestem zainteresowany zakupem cenrum obróbczego BACA z Andrychowa - czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pracą na tej maszynie (ewentualnie na innej maszynie z tej firmy)?
Proszę o opinie, pozdrawiam
Proszę o opinie, pozdrawiam
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
swego czasu miałem okazję pracować na "HARNASIU" (trochę mniejsze), wykonanie i dopracowanie pozostawia wiele do życzenia. Cena adekwatna do jakości, jednak mimo tych wszystkich niedociągnięć można być z niej zadowolonym (trzeba się tylko liczyć z paroma wizytami serwisu, głównie magazyn narzędziowy, potem samemu można naprawiać
). według mnie można pracować, ale nie wymagać zbyt dużo.

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dzięki za te opinie.
Ma do Was jeszcze parę pytań :
Z jakiego roku były te maszyny ?
Jakiego typu problemy występowały z magazynem narzędzi ?
Jakie dokładności uzyskiwaliście ?
Czy maszyna nie zaczyna drgać na wysokich obrotach?
Jaki był poziom obsługi serwisu?
Teraz w Bacy są pewne ulepszenia (info z oferty) :
- Śruby toczne Japońskiej firmy Caged Ball smarowane smarem stałym o najwyższej precyzji ruchu
- Prowadnice toczne Japońskiej firmy THK w nowej technologi smarowane stałym smarem o najwyższym precyzji ruchu i podwyższonej sztywności
-Zwiększona żywotność cieczy chłodzącej dzięki eliminacji zanieczyszczeń olejem prowadnicowym
- Zmodernizowany wrzecienik
Co o tym sądzicie?
Niedlugo mam spotkanie z człowiekiem z Andrychowa, jak macie pomysły na jakieś pytania do niego to napiszcie a ja sie zapytam i napisze tu co mi odpowiedział.
Pozdrawiam
Ma do Was jeszcze parę pytań :
Z jakiego roku były te maszyny ?
Jakiego typu problemy występowały z magazynem narzędzi ?
Jakie dokładności uzyskiwaliście ?
Czy maszyna nie zaczyna drgać na wysokich obrotach?
Jaki był poziom obsługi serwisu?
Teraz w Bacy są pewne ulepszenia (info z oferty) :
- Śruby toczne Japońskiej firmy Caged Ball smarowane smarem stałym o najwyższej precyzji ruchu
- Prowadnice toczne Japońskiej firmy THK w nowej technologi smarowane stałym smarem o najwyższym precyzji ruchu i podwyższonej sztywności
-Zwiększona żywotność cieczy chłodzącej dzięki eliminacji zanieczyszczeń olejem prowadnicowym
Co o tym sądzicie?
Niedlugo mam spotkanie z człowiekiem z Andrychowa, jak macie pomysły na jakieś pytania do niego to napiszcie a ja sie zapytam i napisze tu co mi odpowiedział.
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
ten odolejacz to fikcja wogule nie zdaje egzminu darmo wywalona kasa za niegomajkelr1 pisze:-Zwiększona żywotność cieczy chłodzącej dzięki eliminacji zanieczyszczeń olejem prowadnicowym
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 06:30 przez jjanusz, łącznie zmieniany 1 raz.
niedość że masz pracę to jeszcze pieniądze byś chciał
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Sam chciałem Bace zakupić - jednak wybór padł na maszynę Tajwańską LMV850 TAURUS i w przyszłym tyg powinna już być u nas. Na końcu przekonał mnie argument że maszyna tajwańska wazy 6,5 T a Baca 4 T - ale oczywiscie nie był to decydujący argument odwiedzilismy parę zakładów pracujących na takiej maszynie dodam ze chłopak u nas w Firmie prędzej pracował na Bacy i Harnasiu a więc miał bardzo dobrą możliwość porównania.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
magazyn narzędzi często się blokował, tracił orientacje położenia. serwis- no coment, ważne że potrafili po pewnym czasie uruchomić maszynę
. pracowałem na nowej maszynie zakupionej w 2003r. jeżeli chodzi o dokładność to nie było większych problemów (setki można łapać), poważny problem stanowiła 4 oś made in taiwan,

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Witam kolegów
kilka miesięcy temu kupiłem nową frezarkę produkcji Tajwańskiej http://www.jazon.com.pl/obrabiarki/ocnc_frezarki.php
Co koledzy sadzą o tej maszynie ? Wykorzystujemy ją do potrzeb własnych (prototypownia) Jest to moja pierwsza maszyna i nie mam doświadczenia jak coś takiego powinno chodzić.
kilka miesięcy temu kupiłem nową frezarkę produkcji Tajwańskiej http://www.jazon.com.pl/obrabiarki/ocnc_frezarki.php
Co koledzy sadzą o tej maszynie ? Wykorzystujemy ją do potrzeb własnych (prototypownia) Jest to moja pierwsza maszyna i nie mam doświadczenia jak coś takiego powinno chodzić.