Przyszłość

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
Dextasy
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Przyszłość

Post napisał: Dextasy » 05 lut 2017, 13:23

Witam wszystkich.
Mam pytanie,otóż chciałbym się dowiedzieć czy jest realna szansa pracy w Norwegii w moim przypadku.
Mam 21 lat,pracuje jako "młodszy operator maszyny" na Hartford VMC2100 oraz czasami na LG-1000(obie maszyny na Fanucu).Dostałem umowę na 2 lata,nie jestem "guzikiem",uczę się samodzielnie programować i obrabiać elementy zgodnie z rysunkami technicznymi.Za pół roku planuję iść na kurs żeby zdobyć potrzebne kwalifikacje. Angielski znam w stopniu dość dobrym ale planuję przez te 2 lata uczyć się norweskiego.
Myślicie ,że jestem na dobrym kursie czy powinienem pomyśleć o innym kraju?
Pozdrawiam.

Tagi:

diodaelektroda
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)

Post napisał: diodaelektroda » 05 lut 2017, 15:08

Raczej pomysl o innym kraju, w Norwegii przez niska cene ropy branza gas&oil lezy a to glownie dla niej produkuje sie tam czesci. Jesli pojawiaja sie jakies oferty pracy to wymagana jest biegla znajomosc norweskiego, a to znaczy ze maja wybor wsrod wlasnych operatorow na miejscu, nie musza sprowadzac z zagranicy.

polka99
Kontakt:

Post napisał: polka99 » 10 lut 2017, 11:14

w polsce poszukują ciągle operatorów maszyn zwłaszcza tych z jakims doswiadczeniem, wiec pewnie szybko cos znajdziesz. No chyba ze koniecznie chcesz wyjechac.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”