Przyłbica elektroniczna do spawania migomatem.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Przyłbica elektroniczna do spawania migomatem.
Witam,
czy macie jakieś wrażenie/spostrzeżenia dot. przyłbicy z automatycznie przyciemniającym się okienkiem - czy jest sens inwestycji i ewentualnie w co (jaka,gdzie kupić) ?
Pozdrawiam,
Grzegorz K.
czy macie jakieś wrażenie/spostrzeżenia dot. przyłbicy z automatycznie przyciemniającym się okienkiem - czy jest sens inwestycji i ewentualnie w co (jaka,gdzie kupić) ?
Pozdrawiam,
Grzegorz K.
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Dzień dobry.
Jest to świetne rozwiązanie, bo co dwie wolne ręce, to nie jedna. Do tego nie trzeba kombinować ułożeniem głowy, jak w przypadku przyłbicy z dzielonym okienkiem. Taka automatyczna przyłbica zapewnia wysoki komfort pracy, choć niestety kosztem dużego przeciągu w portfelu (okolice 1000zł). Ceny są różne i wynikają z ilości dostępnych wodotrysków (funkcji) oraz stopnia zaciemnienia.
Proponuję zajrzeć tutaj.
pozdrawiam
Jest to świetne rozwiązanie, bo co dwie wolne ręce, to nie jedna. Do tego nie trzeba kombinować ułożeniem głowy, jak w przypadku przyłbicy z dzielonym okienkiem. Taka automatyczna przyłbica zapewnia wysoki komfort pracy, choć niestety kosztem dużego przeciągu w portfelu (okolice 1000zł). Ceny są różne i wynikają z ilości dostępnych wodotrysków (funkcji) oraz stopnia zaciemnienia.
Proponuję zajrzeć tutaj.
pozdrawiam
--
Im mniej błędów tym lepiej.
PiotrC
PiotrC
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Używałem takiej przyłbicy kilka razy i chętnie innej już bym nie używał. Miałem na początku podobne obawy i profilaktycznie mrużyłem oczy przed zajarzeniem łuku - niepotrzebnie. Warto wiedzieć, że w stanie rozjaśnionym okienko przyłbicy nie jest przejrzyste jak zwykła szyba, tylko ciemnozielone, przy czym zapewnia odpowiedni poziom widzialności, żeby było widać gdzie jest uchwyt i materiał spawany.
Moi znajomi (profesjonalni spawacze - prezenterzy) używają takich przyłbic od lat i wciąż widzą
pozdrawiam
Moi znajomi (profesjonalni spawacze - prezenterzy) używają takich przyłbic od lat i wciąż widzą

pozdrawiam
--
PiotrC
PiotrC
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Witam
Ja taksamo polecam jak dla mnie rewelacja i skonczylo sie naswietlanie oczu ... po spawaniu nie ma sie wrazenia ze patrzylo sie caly dzien w slonce oczy sa wypoczete oczywiscie im wiecej bedzie kosztowac tym bedzie lepasza bo czas sciemniania idzie razem z cena a wiadomno im szybciej sie sciemni tym mniej oczy dostaj blysku
Ja taksamo polecam jak dla mnie rewelacja i skonczylo sie naswietlanie oczu ... po spawaniu nie ma sie wrazenia ze patrzylo sie caly dzien w slonce oczy sa wypoczete oczywiscie im wiecej bedzie kosztowac tym bedzie lepasza bo czas sciemniania idzie razem z cena a wiadomno im szybciej sie sciemni tym mniej oczy dostaj blysku
Pozdrawiam PlotComplex.com
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Ja używam takiej od lat i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem polską za 330 zł, taką co długo leżała w magazynie i zniżyli cenę żeby ktoś wreszcie kupił. Na allegro można kupić w podobnej cenie, ale nie wiem ile są one warte. Natomiast kupione w sklepie spawalniczym kosztowały 900 zł i 1200 zł. Przy czym jedna z nich miała coś w rodzaju wytłumienia i spawacz pracował jak w nausznikach. Po pewnym czasie czuł sie jak obłąkany i takiej nie polecam. Jeśli chodzi o używanie to zauważyłem, że w dzień bardzo ładnie się spisuje. Natomiast przy sztucznym świetle włącza się jakby z opóźnieniem i oczy trochę dostają błysku. Muszę popróbować zmienić ustawienia bo, w zależności od producenta, reguluje się stopień zaciemnienia i czas zaciemnienia po zakończeniu spawania. Podsumowując trzeba stwierdzić, że jest po bardzo potrzebny sprzęt. Każdemu polecam, zwłaszcza początkującym.