840 D, mało pamięci
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
czyli z katalogu temp można usunąć wszystkie pliki?Piracik pisze:ile pamieci ma twoja maszyna? masz katalog z plikami tymczasowymi? w pierwszych wersjach 840D byl problem, ze nie usuwalo automatycznie plikow z katalogu temp, w nowszych wersjach juz samo je usuwa zastepujac nowymi.brakuje jemu pamieci czy miejsca na dysku? i skad ty wziales program 4 megowy?
mnie kiedyś podało przy wgrywaniu z serwera na HDD maszyny komunikat że mało miejsca na dysku, a dysk 30Gb. ??? pamięć maszyny mam ok. 3,5Mb
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
tak z tempow mozna usunac wszystko. chociaz ja dla pewnosci zostawiam zawsze to co jest z dnia dzisiejszego bo maszyna przy kazdym uruchomieniu tworzy nowe pliki
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Heh, 4mega to dużo?? a co powiesz na 9,5megowy program w interpolacji kołowej? czas trwania tego to około 20h. U mnie jest kilka takich co mają po 6-7 mega, standard to średnio 2-4mega. Niestety niektóre trzeba było dzielic (Mikron VCE750) albo puszczać obróbke z HDD (AXA VCC3). Przeważnie obróbka skomplikowanych kształtów.Piracik pisze:ile pamieci ma twoja maszyna? masz katalog z plikami tymczasowymi? w pierwszych wersjach 840D byl problem, ze nie usuwalo automatycznie plikow z katalogu temp, w nowszych wersjach juz samo je usuwa zastepujac nowymi.brakuje jemu pamieci czy miejsca na dysku? i skad ty wziales program 4 megowy?
pozdrawiam