I to jest najważniejsze w kulturze wsiowo-wschodniej. Niech ludzie wiedzą! A jak nie wiedza to niech się dowiedzą.jasiu... pisze:Niech ludzie wiedzą...
No i oczywiście: zesr.ć się a pokazać się. Mam, więc jestem

Obserwując ROŻNE miejsca w sieci, niewątpliwie tak też jest. A może nawet przede wszystkim. Trudno powiedzieć. Wyśmiewanie (grupowe) jest często stosowaną formą samoobrony przez przewartościowanie i wyparcie. Prosty człowiek nie ma zbyt wielu opcji żeby się psychicznie podreperować na skali społecznej.dance1 pisze:a czy to nie jest tak typowo po polsku, mnie nie stać to wyśmiewam, szydzę z tych co stać?
Ciut się mylisz, fachowcy, ludzie wykształceni wyjeżdżali nie tylko z przyczyn ekonomicznych ale także z chęci rozwoju, poznania czegoś nowego, zmiany itp, jeszcze pracując w Pl często jeździłem po całej europie i po prostu klimat panujący w kraju przestał mi odpowiadać, zjawisko o którym piszesz w większym stopniu prezentuje elita pracująca w różnego rodzaju fabrykach, zmywakach itp pracach tymczasowych, nachapać nadgodzin, wziąć kredyt żeby w kraju wydać i się pokazać. Żenada Pl, wystarczy wsiąść do samoloty żeby szopkę zacząć oglądać. Nieraz tylko nie wiem czy się za takich wstydzić czy współczuć, pobalować z 2 tygodnie a później żyć na kupie i zapierdylać jak ten murzyn żyjący w czworakach. Murzyn był niewolnikiem, a ta "elita"??? sama takie życie wybrała.mc2kwacz pisze: Polacy którzy wyjechali z kraju po akcesji do UE, w 99%b z przyczyn ekonomicznych, poczuli się nagle bogaci. Z poziomu zera, nagle, za zwykłe regularne niskie pensje, mogli zacząć funkcjonować na poziomie dotąd dla siebie niedostępnym. I oczywiście dziś mogą błyszczeć i wkurzać tych którzy nie wyjechali i akurat nic nie osiągnęli.