Zakup tokarki.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 19
Zakup tokarki.
Witam szanownych forumowiczów.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, mianowicie zastanawiam się nad zakupem tokarki. Chciałbym aby tokarka posłużyła mi do drobnych prac zarobkowych. Niestety ogranicza mnie miejsce więc tokarka nie może być za duża. Która z wybranych przeze mnie maszyn bardziej polecacie???
Pierwsza
Ta zielona z pierwszego i ostatniego zdjecia to chyba tue35 jak sie nie myle i nad nia sie zastanawiam.
Druga
Pozdrawiam Kuba
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, mianowicie zastanawiam się nad zakupem tokarki. Chciałbym aby tokarka posłużyła mi do drobnych prac zarobkowych. Niestety ogranicza mnie miejsce więc tokarka nie może być za duża. Która z wybranych przeze mnie maszyn bardziej polecacie???
Pierwsza
Ta zielona z pierwszego i ostatniego zdjecia to chyba tue35 jak sie nie myle i nad nia sie zastanawiam.
Druga
Pozdrawiam Kuba
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Jak TUM to 25b bo 25a to przeważnie trupy z wielkimi przebiegami w których na dzień dobry trzeba robić remont kapitalny. Reasumując za mniej niż 8- 10000 dobrej tokarki nie kupisz, no chyba że będzie jakaś okazja, ale to rzadkość.
Dlatego, że to chyba konstrukcja przedwojenna ze wszystkimi tego konsekwencjami, TUE 35 kojarzy mi się z samochodem Żuk którego historia też sięga przedwojny.Mat3ys pisze:Dlaczego ciulowa w obsłudze ?