
Wyrównarka śmietany na torcie
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
- Posty: 17
- Rejestracja: 30 sty 2015, 22:20
- Lokalizacja: Lublin
Wszystko OK, to co widzicie na filmach to nie jest " śmietana " tylko kremy tłuszczowe. Ładnie się nakładają, smarują itp. Śmietana nie jest łatwa w obróbce. Szybkie obracanie nic tu nie da, próbowaliśmy to ręcznie, robią się zadziory. Jak na razie interesuje mnie wyrównywanie górnej powierzchni. Multidrop taki jak na filmie kosztuje ponad 100 tyś zł
. InzSpawalnik coś wymyślił, chciałbym to zobaczyć jeszcze na rysunku.

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Posty: 1592
- Rejestracja: 09 gru 2005, 11:52
- Lokalizacja: Lublin
Witam
Te zadziory się robią "od drżenia ręki" czy wynikają z technologi tj ..nie wiem, śmietana się klei do noża, odrywa itp?
Na pewno urządzenie musi być proste bo musi być łatwo zmywalne inaczej to nie przejdzie przed Sanepidem.
Te zadziory się robią "od drżenia ręki" czy wynikają z technologi tj ..nie wiem, śmietana się klei do noża, odrywa itp?
Na pewno urządzenie musi być proste bo musi być łatwo zmywalne inaczej to nie przejdzie przed Sanepidem.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Posty: 1687
- Rejestracja: 28 gru 2012, 01:04
- Lokalizacja: Galaktyka
Tobie bardziej chyba chodzi o sposob ( metode ) jak uzyskac idealnie gladka plaska powierzchnie na tym ciescie z grubwa warstwa smietany.
Musisz najpierw przyjzec sie jak sie to teraz robi sposobem recznym, pewnie jakos to wychodzi przy uzyciu kuchennych narzedzi, napierw pewnie naddatek jest odcinany albo zgarniany a pozniej tym samym narzedziem dogladza sie powierzchnie. Jak metoda reczna istnieje i dziala to maszyna bedzie tylko automatyzacja tego procesu.
Musisz najpierw przyjzec sie jak sie to teraz robi sposobem recznym, pewnie jakos to wychodzi przy uzyciu kuchennych narzedzi, napierw pewnie naddatek jest odcinany albo zgarniany a pozniej tym samym narzedziem dogladza sie powierzchnie. Jak metoda reczna istnieje i dziala to maszyna bedzie tylko automatyzacja tego procesu.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 5
- Posty: 17
- Rejestracja: 30 sty 2015, 22:20
- Lokalizacja: Lublin
Milan nie jest to takie proste jak masz okrągły tort o średnicy 45cm, biszkopty nie są idealne równe, dochodzą owoce itp robią się gorki/ dołki. Do tego masz takich tortów 20-30 do zrobienia i robią się schody. Mi generalnie chodzi o wyrównywanie, gładzenie to inna sprawa. Lekki ukos noża, lekka krzywizna stołu i już nam nie wychodzi, tzn wychodzi, ale jest to zabawa. Będę coś działał w tym temacie. Może najprostszy sposób będzie najlepszy.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Posty: 1687
- Rejestracja: 28 gru 2012, 01:04
- Lokalizacja: Galaktyka