Jeżeli uda się nam wprowadzić na rynek nasze pojazdy elektryczne – dodaje szef Ursusa.
Auto z powyżej 300 km
-
IMPULS3
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 22
kamar, jest to po prstu niewiadoma, zapewne jeszcze nie wiedzą jaka ilość by poszła na rynek a tym samym cena, jeszcze nie mają homologacji na ten cud techniki
, zwłaszcza ze to wszystko zaczynają od zera więc linni typowej do produkcji też nie ma więc produkcja "ręczna" itd. Ale dobre i to, przynajmniej prezes faktycznie robi robotę jako prezes i ma jakąś wizję aby próbować rozwijać tę firmę.
I chyba też realne spojrzenie że skoro mówi że nie mamy jako kraj tak długiego doświadczenia w budowaniu silników spalinowych jak kraje zachodnie to pozostaje się mierzyć w tym co zaczyna wschodzić czyli rynku pojazdów elektrycznych-dużo prostszych od spalinowych przecież.
I chyba też realne spojrzenie że skoro mówi że nie mamy jako kraj tak długiego doświadczenia w budowaniu silników spalinowych jak kraje zachodnie to pozostaje się mierzyć w tym co zaczyna wschodzić czyli rynku pojazdów elektrycznych-dużo prostszych od spalinowych przecież.
-
IMPULS3

No wiesz, to tak samo jak najpierw była wizja sterowania Linuxem drutówki.kamar pisze:
W przypadku Ursusa jednak coś się dzieje, i nie ma co narzekać ze póki co nie jest to jakaś wielka firma z pieniędzmi które może pakować bez ograniczeń w każdy owy pomysł. W pewnym sensie porównując ją do wielkich zachodnich firm to firma garażowa, ale cieszy mnie że próbuje i nie przejada zarobionych pieniędzy. I nie dlatego że z mojego rejonu. Nie mam nic wspólnego z nią.
-
IMPULS3

Raczej zabawka dla jakiejś zieleni miejskiej albo służb sprzątających. Poza tym wiesz, wszędzie szerzą się zakazy wjazdu do centrum pojazdami spalinowymi to moze to jakaś alternatywa.bartuss1 pisze:no jak to ma być miejski elektryczny pickup to ja wysiadam,
Co do wyglądu to mam podobne zdanie-brzydkie toto... I jeszcze te drzwi otwierane jak w syrence..
-
mc2kwacz

- Posty w temacie: 19
Do napisania programu wystarczy wizja, jeden programista i trochę jego wolnych wieczorów. Stad tyle różnych aplikacji mniej lub bardziej niedodziałanych, zbędnych i bezużytecznych na komputery.
Żeby wyprodukować seryjnie jakikolwiek złożony hardware, potrzebne jest 100x więcej ludzi, do tego dobrze zorganizowanych a nie przypadkowych z łapanki i milion razy więcej pieniędzy.
Chyba że się kupi gotowe kawałki i tylko złoży do kupy kosztem kilku roboczogodzin. Tylko że wtedy zarabia kto inny.
Żeby wyprodukować seryjnie jakikolwiek złożony hardware, potrzebne jest 100x więcej ludzi, do tego dobrze zorganizowanych a nie przypadkowych z łapanki i milion razy więcej pieniędzy.
Chyba że się kupi gotowe kawałki i tylko złoży do kupy kosztem kilku roboczogodzin. Tylko że wtedy zarabia kto inny.