wiercenie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
btw tak nawet na zdrowy rozsądek jakie to musi byc ostre przegiecie z naciskiem zeby się złamało wiertło markowe 12 mm grube w zwyklej stali to ciezko by specjalnie było zrobic
Jak by wiercone byla plastelina typu miedz, plexi albo ktos chciał frezowac nim to mozna sobie jakos wyobrazic ...ale prosto wiercąc zwykla stal jakie to siły potrzeba
autor mozesz powiedziec z jakiej serii te wiertła ? (numer, nazwa kodowa)
Jak by wiercone byla plastelina typu miedz, plexi albo ktos chciał frezowac nim to mozna sobie jakos wyobrazic ...ale prosto wiercąc zwykla stal jakie to siły potrzeba
autor mozesz powiedziec z jakiej serii te wiertła ? (numer, nazwa kodowa)
Ostatnio zmieniony 18 cze 2016, 19:54 przez Armstec, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Posty w temacie: 7
wydawało mi się że japan, tak czy tak jakość bardzo dobraCFA pisze:viper napisał/a:
jeżeli ma faktycznie YG1 gold-p to nie można mówić że, jakość jest słaba bo to bardzo dobre japońskie wiertła.
Jaka Japonia? To jest chyba jednak Korea, ale też dobre

do maxidi masz tu link po prostu wpisałem w googlu G83 CNC i dałem grafikę https://www.google.pl/search?q=cycle+g8 ... cnc&imgrc=_
zobacz na pierwszą grafikę od lewej. Widać na niej zmienne głębokości wiercenia. Ja fanuca nie mam wiec nie wiem jak tam z tym cyklem jest ale np. na OKUMIE używam podobnego cyklu ze zmienną głębokością w miarę zagłębiania i idzie bajecznie

swoją drogą ciekawe że, przedstawiciel podał Ci posuw 0,28 dla tego wiertła a w katalogu YG1 masz 0,22 max. Zresztą nie słuchaj takich doradców bo im na rękę jest aby wiertło wytrzymało Ci jak najmniej

A jak mówisz że 60mm dawało radę a przy 74mm już nie to o czym to świadczy?? Źle ustawiony program i chłopie palisz wiertło na dnie. Emulsja nie dochodzi już do tak głębokiego otworu i trzeba wyjechać tak jak mówiłem nie co 12mm ale co 5mm
-
- Posty w temacie: 6
moze wczesniej robił takim zlotym? z wyglądu podobne ale tylko z wygladu dlatego ktorys raz wspominam o podanie przez autora kodu serii
D4542 : fi 12mm - obroty 700 posów 0,30
http://www.yg-1.pl/resources/katalog2015/page0140.html
i z tych seri fi 12 juz grubo ponad stówke trzeba dac
D4542 : fi 12mm - obroty 700 posów 0,30
http://www.yg-1.pl/resources/katalog2015/page0140.html
i z tych seri fi 12 juz grubo ponad stówke trzeba dac
-
- Posty w temacie: 7
Ale Ty uparty jesteś
kolego nie widzisz że, palisz to wiertło?? Ja ostatnio na frezarce używałem cyklu G83 do wiercenia. Bardzo fajny bo w miarę zagłębiania wiertła robi się coraz więcej wyjazdów. Czyli na początku mam co 8mm a na głębokości 60mm jest już co 4mm. Wiertło fi 8
Masz tam inne cykle oprócz tego który używasz. Wystarczy poczytać dokumentacje!
Zalecam też próby z innymi wiertłami (inny producent) oraz w ostateczności zmniejszanie Vc.
A ten posuw zmniejszyłeś do wartości około 0,2mm/obr??

Masz tam inne cykle oprócz tego który używasz. Wystarczy poczytać dokumentacje!
Zalecam też próby z innymi wiertłami (inny producent) oraz w ostateczności zmniejszanie Vc.
A ten posuw zmniejszyłeś do wartości około 0,2mm/obr??