kamar pisze:
Normalne na forum
A w temacie - Nie korzystałem nigdy z usług biura rachunkowego
Niestety gdy doba zaczęła się robić za krótka a dzieci próbowały do mnie mówić wujku, nie było szans aby zająć się wszystkim (między innymi księgowością) i przekopywać się przez przepisy
kamar pisze: Zakup kamery do firmy wsadzony w koszty. i długie dyskusje ze skarbówką, że niezbędna w mojej działalności ( nie tylko do filmików na forum

) . Stanęło na moim .
Jak pisał mc2kwacz "Oczywiście że odpis przede wszystkim musi mieć uzasadnienie"
I ty w tym przypadku uzasadniłeś potrzebę takiego zakupu
Miałem kiedyś bardzo kuriozalną sprzeczkę z Panią kontrolującą moje roczne zeznanie podatkowe: był okres kiedy można było zwiększyć kwotę odpisu remontując / wymieniając elementy domowej instalacji gazowej.
Akurat tak się złożyło, że zmieniałem miejsce instalacji kuchenki gazowej i kupiłem w tym celu "Elastyczne przyłącze gazowe z zaworem" i oczywiście słowo elastyczne dyskwalifikowało mój zakup do skorzystania z tej ulgi
Kilkukrotnie czytaliśmy tę samą wykładnię, po czym Pani jak twierdziła (nie sprawdzałem) udała się do naczelnika, który to wyjątkowo (czyt. łaskawie) zgodził się na uznanie takiego kosztu.
A już myślałem że będę się drapać po zadku bo powili zaczynało swędzieć
Przykładów takich jest mnóstwo. Miałem również zajęcie z konta za co

za bałagan w samej skarbówce "dwa pokoje" w tym samym budynku nie potrafiły sobie wyjaśnić sprawy
Czyli zgodnie z wypowiedzią kol. mc2kwacz po raz kolejny potwierdzam, że trzeba dla własnego dobra wiedzieć co w przepisach piszczy i o co idzie gra