Wycinarka laserowa niewielkiej mocy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wycinarka laserowa niewielkiej mocy
Dzień dobry, zarejestrowałem się tutaj, ponieważ szukam informacji o wycinarkach laserowych.
Jestem zainteresowany nabyciem wycinarki laserowej niewielkiej mocy - od kilkudziesięciu do 200W.
Szukam informacji na temat czołowych producentów tych urządzeń.
Jakie marki możecie polecić?
Czy w praktyce istnieje duża różnica pomiędzy jakością maszyn markowych, a chińskich?
Jakie są w praktyce możliwości źródła laserowego o mocy podanej przeze mnie w praktyce? Jakie grubości, jakich materiałów można ciąć? Z jaką prędkością?
Jestem zainteresowany nabyciem wycinarki laserowej niewielkiej mocy - od kilkudziesięciu do 200W.
Szukam informacji na temat czołowych producentów tych urządzeń.
Jakie marki możecie polecić?
Czy w praktyce istnieje duża różnica pomiędzy jakością maszyn markowych, a chińskich?
Jakie są w praktyce możliwości źródła laserowego o mocy podanej przeze mnie w praktyce? Jakie grubości, jakich materiałów można ciąć? Z jaką prędkością?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: Wycinarka laserowa niewielkiej mocy
A co chcesz ciąć tym?temp pisze: Jestem zainteresowany nabyciem wycinarki laserowej niewielkiej mocy - od kilkudziesięciu do 200W.
200W przy zastosowaniach pleksa, tektura, sklejka to jest raczej dość konkretne.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Re: Wycinarka laserowa niewielkiej mocy
Przepaść.temp pisze: Czy w praktyce istnieje duża różnica pomiędzy jakością maszyn markowych, a chińskich?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dziękuję za odpowiedzi.
Jakich jeszcze producentów uznaje się za godnych polecenia? Chciałbym przeanalizować jak najwięcej ofert.
Jaka jest zależność między mocą lasera, a jego możliwościami? Jaka moc pozwala na cięcie jakiej grubości jakiego materiału? Jaka moc jest potrzebna do cięcia blachy stalowej 0,5 mm?
Na co szczególnie zwrócić uwagę?
Jakich jeszcze producentów uznaje się za godnych polecenia? Chciałbym przeanalizować jak najwięcej ofert.
Jaka jest zależność między mocą lasera, a jego możliwościami? Jaka moc pozwala na cięcie jakiej grubości jakiego materiału? Jaka moc jest potrzebna do cięcia blachy stalowej 0,5 mm?
Na co szczególnie zwrócić uwagę?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
DominikPierog jest takie stare powiedzenie;
Nie patrz na to co mówi tylko kto mówi.
A mówi kompletna zielonka, któremu coś tam się roi w łepetynie.
Jak usłyszy o kilkudziesięciu tysiącach dolarów za sam laser to przestanie mysleć o cięciu blachy i okaże się że sklejka 3mm też jest cool
Ci co myślą o cięciu blachy na poważnie nie są tak zieleni.
Jak usłyszy o kilkudziesięciu tysiącach dolarów za sam laser to przestanie mysleć o cięciu blachy i okaże się że sklejka 3mm też jest cool

-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
lepiej tego nie można było ująćbratanek65 pisze:DominikPierog jest takie stare powiedzenie;
Jak usłyszy o kilkudziesięciu tysiącach dolarów za sam laser to przestanie mysleć o cięciu blachy i okaże się że sklejka 3mm też jest cool![]()