dokumentacja do sterowania okuma OSP-500L-G
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
dokumentacja do sterowania okuma OSP-500L-G
Poszukuje instrukcji do tokarki okuma OSP-500L-G . 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Witam!
Mam dostep do takich ksiazek(od dnia dzisiejszego) ale w wersji angielskiej , tj programowanie obsluga OSP 500L-G, OSP 5000L-G, OSP 5020L niestety w wersji ksiazkowej, musze to xerowac lub skanowac , a niestety niepracuje w polsce i mam troche utrudnien.
Moze ktos zna jakiegos niedrogiego tlumacza co by sie znal, na tym temacie.
Prosze o kontakt osoby pracujace na tych sterownikach, w celu wymiany doswiadczen.
Interesuje mnie programowanie IGF w OKUMIE czy pracujecie na tym, jakies wskazowki.
Za wszyskie odpowiedzi bede wdzieczny.
Mam dostep do takich ksiazek(od dnia dzisiejszego) ale w wersji angielskiej , tj programowanie obsluga OSP 500L-G, OSP 5000L-G, OSP 5020L niestety w wersji ksiazkowej, musze to xerowac lub skanowac , a niestety niepracuje w polsce i mam troche utrudnien.
Moze ktos zna jakiegos niedrogiego tlumacza co by sie znal, na tym temacie.
Prosze o kontakt osoby pracujace na tych sterownikach, w celu wymiany doswiadczen.
Interesuje mnie programowanie IGF w OKUMIE czy pracujecie na tym, jakies wskazowki.
Za wszyskie odpowiedzi bede wdzieczny.
POZDRAWIAM
-
- Posty w temacie: 2
przesył na tokarkę okuma(OSP)
Jakim programem łączycie się( przesyłacie dane) z okumą po RS- ie? chodzi mi o te okumy które nie maja stacji dyskietek. Może ktoś na nich działa?
PCIN ani pamięć zew. niestety nie dają rady.
PCIN ani pamięć zew. niestety nie dają rady.
oczy Wielkiego Brata widzą wszystko
-
- Posty w temacie: 3
Witam!
Od poczatku maja pracuje na tokarkach OKUMY z sterowaniem OSP 5000L,5020L.
Wszystko jest w tutejszym jezyku, czyli po holendersku, mozna cholery dostac takie wszystko popiepszone.
Mam ksiazki w jezyku angielskim probuje je sobie przetlumaczyc, fajna zabawa.
Kolego "lex" akurat moje obrabiarki polaczone sa przez RS-a z PC wykorzystuja jakis program na bazie Wind XP ale jaki i jak to jest skonfigurowane to niemoge sie z nimi dogadac, sam musze zajrzec ale jeszcze nie teraz bo niemam dostepu do tego kompa.
Czy ktos z was koledzy programuje za pomoca IGF (Interactive Graphic MDI Function) bo mialbym kilka pytan?
Jak ktos ma jakies pytania odnosnie obslugi, to spiesze z pomoca, co juz wiem to doradze.
Od poczatku maja pracuje na tokarkach OKUMY z sterowaniem OSP 5000L,5020L.
Wszystko jest w tutejszym jezyku, czyli po holendersku, mozna cholery dostac takie wszystko popiepszone.
Mam ksiazki w jezyku angielskim probuje je sobie przetlumaczyc, fajna zabawa.
Kolego "lex" akurat moje obrabiarki polaczone sa przez RS-a z PC wykorzystuja jakis program na bazie Wind XP ale jaki i jak to jest skonfigurowane to niemoge sie z nimi dogadac, sam musze zajrzec ale jeszcze nie teraz bo niemam dostepu do tego kompa.
Czy ktos z was koledzy programuje za pomoca IGF (Interactive Graphic MDI Function) bo mialbym kilka pytan?
Jak ktos ma jakies pytania odnosnie obslugi, to spiesze z pomoca, co juz wiem to doradze.
POZDRAWIAM