Pozew zbiorowy przeciwko firmie emaks, importerowi Stamos-a
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
Jeżeli tak jest to mamy problem. Nie sądzę, żeby nie znali tematu, gdyby byli w porządku to zrobiliby porządek. Wiadomo jaki jest stosunek Niemców do Polaków ...powierzchownie mili.KrArt pisze:Problem tkwi w ludziach rządzących ta firma na terenie polski. Z nie potwierdzonego zródła wiem że to młodzi Niemcy Nie zdziwił bym się jak firma zniknie z rynku a pojawi się jakiś zamiennik
Ja nie zamierzam odpuścić i jako oszukany klient mam prawo wyrazić opinię i złożyć skargę.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
Szukałem info o e maks i na forum o pracy znalazłem kilka słów ludzi którzy tam pracowało Ciekawe jak spisują sie stamosy z pierwszej dostawy z chin. Pisałem kiedyś do gościa na youtube ale napisał że rok pracuje bez większych problemów.Zastanawia mnie jeszcze jedno jak zgłosiłem usterkę nikt o nic nie pytał i nie próbował mnie uświadamiać że coś tam zle zrobiłem albo żebym coś zobaczył ,tak jakby nie pierwszy raz z czymś takim dzwonił
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
urząd praw konsumenta ... ok jak nie jest to na firme.
Jak na firmę to tylko sąd.
Jednak ...
urządzenie posiada CE , więc producent dożywotnio odpowiada za to co wypuścił na rynek.
ale ...
jego to CE nie interesuje. On to fikcja. Ale jeśli została wydana ( a powinna ) deklaracja , to zwraca się bezpośrednio do producenta lub przedstawiciela. W tym wypadku do firmy która sprzedała to urządzenie.
I nie ma ... muszą się odnieść na podstawie dyrektyw do reklamacji jeżeli chodzi o bezpieczeństwo.
Ale wszystko załatwiać na papierze z żółtą karteczką jeżeli jest to wysyłane listownie
Jak na firmę to tylko sąd.
Jednak ...
urządzenie posiada CE , więc producent dożywotnio odpowiada za to co wypuścił na rynek.
ale ...
jego to CE nie interesuje. On to fikcja. Ale jeśli została wydana ( a powinna ) deklaracja , to zwraca się bezpośrednio do producenta lub przedstawiciela. W tym wypadku do firmy która sprzedała to urządzenie.
I nie ma ... muszą się odnieść na podstawie dyrektyw do reklamacji jeżeli chodzi o bezpieczeństwo.
Ale wszystko załatwiać na papierze z żółtą karteczką jeżeli jest to wysyłane listownie

Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
Koledzy czy ktoś mógł by mnie uświadomić jak to jest z tymi reklemacjią Zgłosiłem awarię we wtorek.Pan sprzedawca kazał czekać na tel. Następnego dnia sam zadzwoniłem odesłał mnie do serwisu a serwis odbił piłkę.No i w czwartek dzwonie znowu ( zero odzewu ze strony sprzedąjacego ) No i w czwartek wysłał dopiero po moim tel formularz reklamacji, wypełniłem i odesłałem szybko ( pan powiedział że w piątek wyślą kuriera ) dzwonie w piątek a pan mi mówi że czeka na jakieś odzew od e maks. Czy ktoś mnie tu chce .............Czy to może jakieś ich chore procedury Dodam ze serwis door to door kończy sie 13lutego Mija pół roku od zakupu maszyny
[ Dodano: 2016-02-07, 12:16 ]
Strasznie mnie ciekawi jak ustosunkują się do tego napięcia które się tak długo utrzymuje A może koś w serwisie trochę trzepnie.
[ Dodano: 2016-02-07, 12:16 ]
Strasznie mnie ciekawi jak ustosunkują się do tego napięcia które się tak długo utrzymuje A może koś w serwisie trochę trzepnie.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jestem nieszczęsnym posiadaczem owej plazmy. Oprócz napięcia utrzymującego się na złaczu cnc występuje u mnie problem nie rozłączania łuku po odpuszczeniu stycznika. Problem występuje co kilka wpaleń przy prądzie 120A. Plazma buczy i tylko wyłaczenie z wyłącznika głównego zatrzymuje łuk. Czy też macie taki problem?