Pozew zbiorowy przeciwko firmie emaks, importerowi Stamos-a
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 15
Witam wszystkich na forum. Jako że z kolega karpik74 pisze od dłuższego czasu na YouTube właśnie o stamosie postanowiłem się przyłączyć i przestrzec wszystkich przed zakupem tego właśnie sprzętu. Ogólne problemy wszyscy znają z tematu o tej maszynie. Jako ze ploter plazmowy to moje pierwsze takie dzieło i podszedłem do tego hobbistycznie i wszystko starałem się wykonać we własnym zakresie od elektroniki po maszynę. Myślałem ze problemy które się pojawiły maja związek z elektronika która sam podłączyłem. Ale tu wielkie zdziwienie to właśnie Stamos 125 CNC byl przyczyną. Teraz mam kolejny problem Stamos przestał odpalać luk pilotujący. Maszyna nie przepracowała więcej jak 3 tygodnie a mam ją pół roku. Ale do sedna , zgłosiłem do sprzedającego ze przestał działać we wtorek 2 lutego a do dziś maszyna stoi u mnie i czeka na kuriera. A co z tego wyjdzie opisze napewno żeby wszyscy mieli dokładny obraz firmy która jest importerem czy producentem tego urządzenia. WIELKIE DZIĘKI DLA KOLEGI KARPIK74 ZA POMOC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
skończy się standardowo, osoby zainteresowane dostaną listy od adwokata firmy z pogróżkami i znając już nie jedną sytuację tego typu wszyscy odpuszczą, sąd to długa droga od adwokatów, rzeczoznawców, procedury do wyroku...kawał życia, multum zdrowia i kupę kasy można stracić i nic nie ugrać, ale życzę powodzenia, dziadów tego typu nie cierpię. 

Ostatnio zmieniony 06 lut 2016, 14:07 przez dance1, łącznie zmieniany 1 raz.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 17
...popieram kolegę!
Nasza bierność wpływa na zuchwalstwo sprzedawców. Narzekamy, straszymy, oni wiedzą, że na tym się kończy i się śmieją ...sama dyskusja niczego nie zmieni.
Znaczek na panelu moim zdaniem wygląda na China Export, jest zbliżony do oryginału ...na tabliczce ?
[ Dodano: 2016-02-06, 14:53 ]
[ Dodano: 2016-02-06, 15:01 ]
Sprzęt popracował łącznie kilkadziesiąt godzin, powyżej 50A wywala sterowanie na każdym przebiciu, a gdzie 120A. Nie odpala łuku, a żarówka pięknie jarzy, niszczy materiał bo oś odjeżdża z odpalonym palnikiem ...no i serwis się wypina.
Nasza bierność wpływa na zuchwalstwo sprzedawców. Narzekamy, straszymy, oni wiedzą, że na tym się kończy i się śmieją ...sama dyskusja niczego nie zmieni.
Znaczek na panelu moim zdaniem wygląda na China Export, jest zbliżony do oryginału ...na tabliczce ?
[ Dodano: 2016-02-06, 14:53 ]
...szacón kolego, ale właśnie takie podejście rozzuchwala skur.....!dance1 pisze:skończy się standardowo, osoby zainteresowane dostaną listy od adwokata firmy z pogróżkami i znając już nie jedną sytuację tego typu wszyscy odpuszczą, sąd to długa droga od adwokatów, rzeczoznawców, procedury do wyroku...kawał życia, multum zdrowia i kupę kasy można stracić i nic nie ugrać, ale życzę powodzenia, dziadów tego typu nie cierpię.
[ Dodano: 2016-02-06, 15:01 ]
...żarówka to pikuś.jasiu... pisze:ale czy o to chodzi, że żarówkę trzeba podłączyć, żeby rozładowała napięcie, jak tu: ?
Sprzęt popracował łącznie kilkadziesiąt godzin, powyżej 50A wywala sterowanie na każdym przebiciu, a gdzie 120A. Nie odpala łuku, a żarówka pięknie jarzy, niszczy materiał bo oś odjeżdża z odpalonym palnikiem ...no i serwis się wypina.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Koledzy, chyba wiem, gdzie tkwi przyczyna. Wszedłem sobie na ich niemiecką stronę: http://www.stamos-schweissgeraete.de/co ... ation.html
Tam jest adres i informacja, że w Niemczech sprawami reklamacyjnymi zajmuje się firma expondo - www.expondo.de - wejdźcie sobie. Sprzedają miód mydło i powidło z Chin, a mieszczą się - a jakże - we Frankfurcie nad Odrą. Tam proszą o to, by kierować do nich zwroty, konkretnie do panów: Plischka & Schmeling. To pierwsze nazwisko brzmi bardzo po niemiecku, prawie tak, jak np. skowronek.
Próbowaliście się z nimi kontaktować? Ja myślę, że można próbować nawet po polsku, we Frankfurcie to rozumieją. W Niemczech jest mnóstwo firm, handlujących chińszczyzną, ale wiele z nich działa w miarę uczciwie. Może uda wam się bezpośrednio z dystrybutorem na UE dogadać, a wygląda na to, że expondo jest właśnie taką firmą.
Tam jest adres i informacja, że w Niemczech sprawami reklamacyjnymi zajmuje się firma expondo - www.expondo.de - wejdźcie sobie. Sprzedają miód mydło i powidło z Chin, a mieszczą się - a jakże - we Frankfurcie nad Odrą. Tam proszą o to, by kierować do nich zwroty, konkretnie do panów: Plischka & Schmeling. To pierwsze nazwisko brzmi bardzo po niemiecku, prawie tak, jak np. skowronek.
Próbowaliście się z nimi kontaktować? Ja myślę, że można próbować nawet po polsku, we Frankfurcie to rozumieją. W Niemczech jest mnóstwo firm, handlujących chińszczyzną, ale wiele z nich działa w miarę uczciwie. Może uda wam się bezpośrednio z dystrybutorem na UE dogadać, a wygląda na to, że expondo jest właśnie taką firmą.