Szukam, czytam i dalej nie wiem :)
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dziekuje wszystkim za pomoc, ostatniecznie wybór padł na nowa maszyne i leasing po przeliczeniu wyszlo to najefektywniej. Niestety a może i stety wybór padł na firme Seron, laser póki co sprawuje sie bez problemu, zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie etap nauki tetstowania, jednak póki co jestem zadowolny, mam jedno ale odnioslem wrazenie iz moc lasera na calym zakresie stołu roboczego jest niejednakowa- czy to możliwe iż w niektorych miejscach na stole laser moze "tracic" moc ? ( stol 900x600)
*edit
doczytalem na forum iż wyglada to na problem z regulacja/brudnymi soczewkami, także tutaj będe szukał problemu
*edit
doczytalem na forum iż wyglada to na problem z regulacja/brudnymi soczewkami, także tutaj będe szukał problemu
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Halo. Mówisz, że chcesz wycinarka laserowa do cięcia sklejki. W rzeczywistości, możemy również użyć noża laserowego cięcia sklejki. Efekt cięcia jest naprawdę dobra. Tak, że krawędź tnąca jest czarne. Ale jest ok. Film jest z cięcia laserem sklejki skrawania.
http://www.thunderlaser.com/video/demon ... osaur.html
http://www.thunderlaser.com/video/demon ... osaur.html
Make a difference for our customers.
www.thunderlaser.com
www.thunderlaser.com
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Także pracuje na Seronie i potwierdzam że wystarczy dobrze wyregulować a moc będzie równa na całym stole.pakopa pisze:Dziekuje wszystkim za pomoc, ostatniecznie wybór padł na nowa maszyne i leasing po przeliczeniu wyszlo to najefektywniej. Niestety a może i stety wybór padł na firme Seron, laser póki co sprawuje sie bez problemu, zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie etap nauki tetstowania, jednak póki co jestem zadowolny, mam jedno ale odnioslem wrazenie iz moc lasera na calym zakresie stołu roboczego jest niejednakowa- czy to możliwe iż w niektorych miejscach na stole laser moze "tracic" moc ? ( stol 900x600)
*edit
-
A ja pracowałem na seronie rok temu i robiłem wszystko aby pozbyć się tego badziewia, ciągle coś się psuło a aby dodzwonić się do nich na serwis graniczyło z cudem nie wspominając o jakichś naprawach. Miałem bez przerwy przestoje na tej maszynie... Na szczęście za 50% ceny sprzedałem jako używkę (5 miesięczną) z ich "śmieszną" gwarancją i teraz ktoś inny się pewnie musi z nimi boksować....adi1526 pisze:Także pracuje na Seronie i potwierdzam że wystarczy dobrze wyregulować a moc będzie równa na całym stole.pakopa pisze:Dziekuje wszystkim za pomoc, ostatniecznie wybór padł na nowa maszyne i leasing po przeliczeniu wyszlo to najefektywniej. Niestety a może i stety wybór padł na firme Seron, laser póki co sprawuje sie bez problemu, zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie etap nauki tetstowania, jednak póki co jestem zadowolny, mam jedno ale odnioslem wrazenie iz moc lasera na calym zakresie stołu roboczego jest niejednakowa- czy to możliwe iż w niektorych miejscach na stole laser moze "tracic" moc ? ( stol 900x600)
*edit
W tym samym czasie kupiłem maszynę innej marki i pracuje do dziś i jest rewelacja.
-
Zgadzam się Seron nie jest szczytem marzeń ale taki był wybór firmy w której pracuje mimo to nie mam większych problemów.mlodymichal73 pisze:A ja pracowałem na seronie rok temu i robiłem wszystko aby pozbyć się tego badziewia, ciągle coś się psuło a aby dodzwonić się do nich na serwis graniczyło z cudem nie wspominając o jakichś naprawach. Miałem bez przerwy przestoje na tej maszynie... Na szczęście za 50% ceny sprzedałem jako używkę (5 miesięczną) z ich "śmieszną" gwarancją i teraz ktoś inny się pewnie musi z nimi boksować....adi1526 pisze:Także pracuje na Seronie i potwierdzam że wystarczy dobrze wyregulować a moc będzie równa na całym stole.pakopa pisze:Dziekuje wszystkim za pomoc, ostatniecznie wybór padł na nowa maszyne i leasing po przeliczeniu wyszlo to najefektywniej. Niestety a może i stety wybór padł na firme Seron, laser póki co sprawuje sie bez problemu, zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie etap nauki tetstowania, jednak póki co jestem zadowolny, mam jedno ale odnioslem wrazenie iz moc lasera na calym zakresie stołu roboczego jest niejednakowa- czy to możliwe iż w niektorych miejscach na stole laser moze "tracic" moc ? ( stol 900x600)
*edit
W tym samym czasie kupiłem maszynę innej marki i pracuje do dziś i jest rewelacja.
-
- Posty w temacie: 1
Witam, też wybieram maszynę. mlodymichal73 jaką kupiłeś z której jesteś zadowolony?mlodymichal73 pisze:A ja pracowałem na seronie rok temu i robiłem wszystko aby pozbyć się tego badziewia, ciągle coś się psuło a aby dodzwonić się do nich na serwis graniczyło z cudem nie wspominając o jakichś naprawach. Miałem bez przerwy przestoje na tej maszynie... Na szczęście za 50% ceny sprzedałem jako używkę (5 miesięczną) z ich "śmieszną" gwarancją i teraz ktoś inny się pewnie musi z nimi boksować....adi1526 pisze:Także pracuje na Seronie i potwierdzam że wystarczy dobrze wyregulować a moc będzie równa na całym stole.pakopa pisze:Dziekuje wszystkim za pomoc, ostatniecznie wybór padł na nowa maszyne i leasing po przeliczeniu wyszlo to najefektywniej. Niestety a może i stety wybór padł na firme Seron, laser póki co sprawuje sie bez problemu, zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie etap nauki tetstowania, jednak póki co jestem zadowolny, mam jedno ale odnioslem wrazenie iz moc lasera na calym zakresie stołu roboczego jest niejednakowa- czy to możliwe iż w niektorych miejscach na stole laser moze "tracic" moc ? ( stol 900x600)
*edit