czas na grzmota
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 148
- Kontakt:
eee, tylko jedna spoina brzydko wyszła zanim odkryłem ze to rutylowo celulozowa elektroda hehe - ta na dole w lewym rogu obudowy, reszta to zasadowa ktora bardzo ładnie idzie a zgorzelina wypływa na wierzch, wskutek czego po zbiciu mamy piekną lagę z dobrym przetopem, pewnie musze pstryknąc hustawkę przeciwwagi, ma ktorej w koncu bedzie wisiało te pół tony. to ze niektore spoiny brzydko wyszły to nie znaczy ze są spieprzone hehe, w koncu to miały byc tylko hefty, tam gdzie za duza klucha to widocznie za duzy prad był, kurde to tilko pudełko
dzisiaj dokoncze toczenie obudowy nakretki do stołu a potem w oczekiwaniu na śrubki zajme się ramą obudowy, pewnie bedzie widać róznicę
dzisiaj dokoncze toczenie obudowy nakretki do stołu a potem w oczekiwaniu na śrubki zajme się ramą obudowy, pewnie bedzie widać róznicę
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Przy twoim użytkowani butla starczyła by ci na rok , a legalizacja to 50zł . Wiem bo legalizowałem swoje. Po drugie jak oddajesz butlę z legalizacją to dostajesz też zalegalizowaną a terminy na butlach są zazwyczaj długie . Pisze o tym ,bo nie wyobrażam sobie już jakiejkolwiek roboty bez pół automatu a czasami to nawet tigiem spawam zwykłą stal , bo opryski nie lecą
, Bartek 21 wiek hellllooooo:)

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
Ja osobiście kibicuję i czekam z niecierpliwością. W sumie to nie do końca bezinteresownie
Być może będę miał drugiego bridgeporta lecz w stanie "do dopieszczenia". W przyszłości owego Bridgeporta chciałem "zCNCowić" i boję się Z-ki w pinoli (jakoś wydaj mi się, że pinola szybko dostanie luzu). Chętnie więc zobaczę jaki silnik krokowy da radę podnieść całe kolanko ze stołem normalnej frezarki, jakie zrobić przełożenia itp.

tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów