Wycena plotera frezującego
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Projekt oraz wykonanie to własnoręczna robota, chinczyk to więc nie jest. Zetka wytrzymuje duże obciążenia wiec nie uważam ze jest giętka , po pomiarach przy obciążeniu na frezie 500 N traci 0.1 mm, jak dla mnie akceptowalne. Nie bez powodu w CAM' ach zawsze dodaje się przejście finish pass chcąc uzyskać jak najlepszą dokładność wymiarową, chyba że coś się zmieniło w tej kwestii i po obróbce zgrubnej niektóre maszyny uzyskują precyzyjność wymiarową na detalu. Drewno itp. obrabia bez najmniejszego problemu, po próbach w alu i mosiądzu też jestem bardzo zadowolony. Ostatnio wykonywałem głęboki grawer w stali szlachetnej i tu również efekt był naprawdę pozytywny. Mokry chińczyk to tylko i wyłącznie była kwestia finansowa, chętnie bym zamontował jakieś ciekawsze ale teraz widzę że i z tym wrzecionem da się współpracować.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
ależ wy problemy macie, jesli maszynka jest wystarczająco sztywna i trzyma wymiary to podzespoły mogą byc i z Korei Północnej, jesli tam w ogole sa jakies maszyny hehe
grunt to dobra elektronika i program sterujący wraz z przygotowaniem pliku, aby operator miał do swojej maszyny zaufanie, reszta nie ważna.
grunt to dobra elektronika i program sterujący wraz z przygotowaniem pliku, aby operator miał do swojej maszyny zaufanie, reszta nie ważna.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Zwracam honor. Myślałem że to kolejna maszynka z typu rama z Chin, coś pozmieniamy, i idzie na sprzedaż jako polska produkcja. Jeśli sam zaprojektowales i wykonałes to gratuluję, nie wspomniałeś o tym na początku. Automatycznie cena idzie do góry. Niedługo i moja maszynkę pokaże na forum tylko chce ja najpierw ogarnąć mechanikę i będę potrzebował waszej pomocy odnośnie elektroniki. Pozdrawiam
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
SIEGMUND to stół spawalniczy na którym była składana brama. Jeśli chodzi o stół w obrabiarce to własny pomysł, jest to sklejka (grubości nie pamiętam) antypoślizgowa umieszczona na kratownicy. W sklejce są wykonane otwory o rozstawie co 50 mm, w te otwory zostały wkręcone rampy, które posiadają gwint wewnętrzny M6, do tego zostały wykonane kostki podciśnieniowe.