tokarka nie droga
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Można również znaleźć całkiem fajne tokarki w cenie która kolegę interesuje.
Gdybym nie miał swojej, to bym się zastanowił nad tą z linku poniżej.
http://allegro.pl/tokarka-precyzyjna-ts ... 36165.html
Mogą mi koledzy powiedzieć co się stało z tematem "Okazje na allegro"
w którym się podawało linki do takowych okazji.
Gdybym nie miał swojej, to bym się zastanowił nad tą z linku poniżej.
http://allegro.pl/tokarka-precyzyjna-ts ... 36165.html
Mogą mi koledzy powiedzieć co się stało z tematem "Okazje na allegro"
w którym się podawało linki do takowych okazji.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
TSB16 to fajna maszynka ale dość mała i ciężko trafić coś w dobrym stanie. Przeważnie jak ktoś pisze: "stan bardzo dobry" to oznacza stan dobry, a jeśli "dobry" to trzeba włożyć weń sporo pracy aby pracowała jak należy. Oczywiście generalizuje, ponieważ sam kupując swoje dwie frezarki kupiłem je w stanie b.dobrym jak na swoje lata i za dobrą cenę (cena to rzecz względna i zleży od punktu widzenia). Tokarki to już trochę inna bajka i moim zdaniem gorzej się je kupuje tzn gorzej ocenić ich stan. Niedawno kolega szukał tokarki i wynalazłem w swej okolicy takową (TUM25B), która po oględzinach i przetoczeniu wałka na jkiś 15-20cm trzymała się niby w 0.02 czyli nie było źle. Wszystko działało, nic się nie lało, nie było niby dziwnych dźwięków. Kolega ją kupił (aha - łoże wizulanie bardzo łądne). Dopiero toczenie w kłach ujawniło że dalej już tak różowo nie jest i tocząc dłuższy wałek ciągnie niezły stożek. Cena - bagatelak niecałe 9000PLN. Niby maszyna ładna, wszystko sprawne, ale jednak idealnie nie jest. Za 2000PLN to tylko szukać w okolicy i od razu jechać, oglądać i czekać na MEGAokazje.
tokarka NARVIK "made in Taiwan", frezarka Hartford (klon Bridgeporta "made in Taiwan"), frezarka Bridgeport w takcie przeróbki na CNC, frezarka CNC DIY, trochę pomniejszych klamotów
-
To już by musiała być Mega-Megaokazja ale dla cierpliwych nie ma rzeczy niemożliwych . Co do Dremela nie nadaję się jako frezarka do stali , chyba że do szlifowania "z ręki " frezem diamentowym , dość dobrze frezuje się aluminium ale też tylko z ręki .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Emcomaty i unimaty to zacne maszyny. Ale dodatki ,które wymieniłeś to nie są dodatki to podstawa wyposażenia. Tak jak kolega napisał taki golas 2-3tyś max jeśli w stanie idealnym, ale i widziałem w pełni wyposażone za 3-4 tyś E i nadal to była okazja. One miały fajne dodatki, podzielnice, okulary, szybkie tulejki itp
Co do tokarki za 2tyś, nie wiem jakiej precyzji oczekujesz ale za 2 tyś poniżej 1mm bez remontu za parę tyś nie zejdziesz
Nie u nas w pl.
Co do tokarki za 2tyś, nie wiem jakiej precyzji oczekujesz ale za 2 tyś poniżej 1mm bez remontu za parę tyś nie zejdziesz