wytłoczenie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
wytłoczenie
Czy wie ktoś jak zrobić wytłoczenie w elemencie? Mam np. płaski element /blachę/o grubości 2mm, i chcę wytłoczyć na nim jakiś wzór po ścieżce, tak żeby z jednej strony bylo wypuklenie z drugiej wklęslość
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
jesli sie orientuje, to w podstawowej wersji solidworksa nie ma takeij opcji. mozesz zrobic to w inny sposob: na jednej z plaszczyzn blachy tworzysz szkic ktory nastepnie wyciagniesz (wyciagniecie na odleglosc, lub przez odsuniecie od plaszczyzny) przez cala grubosc blachy, tak by powstala w ten sposob bryla wystawala ponad jej powierzchnie. nastepnie na drzewku operacji wchodzisz w operacje wyciagniecia, zaznaczasz szkic i wybierasz operacje wyciagniecia wyciecia (wyciagniaj na odleglosc). ogolnei chodzi o to, zebys dwa razy posluzyl sie tym samym szkicem. calosc nastepnie mozesz pozaoktaglac, klikajac na plaszyczne blachy z obu stron (pamietajac roweniz o zaznaczeniu wycinkow palszczyzny tworzacych wyspy, np srodki zamknietych liter)
mam nadzieje, ze nie jestem jednym ze wspomnianych wyzej "blogoslawionych"
mam nadzieje, ze nie jestem jednym ze wspomnianych wyzej "blogoslawionych"

-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Widze, ze nie wszyscy sie orientuja...Istnieje cos takeigo jak narzedzia formowania w bibliotece projektu. Juz w pods. wersji SWX znajduja sie tam rozne przetloczenia, ale mozna we wlasnym zakresie cos takowego spreparowac. Dziala bardzo dobrze lecze tego typu odksztalcen nie bedzie mozna rozlozyc na plasko. 

Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl