Ja tez bym sie chcial dowiedziec od kogos z wiekszym doswiadczeniem w temacie ile takie ciecie gazowe pochlonie kosztow dajmy na to tak jak kolega pisze 8 metrow.
Jak ktos ci wycenil na bodajze 900 to powiedzialbym ze conajmniej polowa to koszty materialowe.
co kupić do cięcia blachy 80mm ??
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Ja do takiego zadania wybrałbym palnik z posuwem na propan te z seri magnum nie są złe w poprzedniej firmie były i nic się z tym nie robiło największym problemem jest odkształcenie szyn po jakimś czasie i gdy tnie trzeba korygować by cięło prosto najlepiej od razu wysięgnik ustawić jak najdalej od szyn żeby się nie odkształcały pod wpływem ciepła. Jak masz jednorazowe zlecenie i koszt pocięcia 900zł to ja bym się nie zastanawiał tym bardziej że jak piszesz nie masz o tym pojęcia wyjdzie ci jakiś ukos np i już będzie klops a to wystarczy minimalnie ten palnik przestawić 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
Witajcie Panowie !
Zapadła decyzja, IDĘ NA CAŁOŚĆ.
Niedługo ta piła będzie u mnie
http://www.resale.de/info-off-d.php?ite ... PHPSESSID=
Taśma 8800 x 50 x 1.6 . Szerokość cięcia aż 1100mm x wysokość 800mm !! Waga maszyny 8 ton. Nie jakaś tam chińszczyzna tylko solidna konstrukcja na dwóch tłokach kolumnowa.
Gazów się boje. Oby wypaliło i dało rady ciąć blachę. Taśme zastosuję z maksymalnym modułem tylko zastanawiam się czy podziałka stała 0,75 czy też zmienna 0,75 / 1,25 ? To pytanie raczej do kolegi InzSpawalnik bo tniesz na podobnej wielkosci pile taśmowej
Jak się to sprawuję podczas ciecia dużych szerokosci blach ??
Ja tnę na mniejszych piłach taśmowych podziałką zmienną.
Zapadła decyzja, IDĘ NA CAŁOŚĆ.
Niedługo ta piła będzie u mnie

http://www.resale.de/info-off-d.php?ite ... PHPSESSID=
Taśma 8800 x 50 x 1.6 . Szerokość cięcia aż 1100mm x wysokość 800mm !! Waga maszyny 8 ton. Nie jakaś tam chińszczyzna tylko solidna konstrukcja na dwóch tłokach kolumnowa.
Gazów się boje. Oby wypaliło i dało rady ciąć blachę. Taśme zastosuję z maksymalnym modułem tylko zastanawiam się czy podziałka stała 0,75 czy też zmienna 0,75 / 1,25 ? To pytanie raczej do kolegi InzSpawalnik bo tniesz na podobnej wielkosci pile taśmowej

Ja tnę na mniejszych piłach taśmowych podziałką zmienną.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
Widze ze uzywana a za ile takie cacuszko chodzi ?
Najbezpieczniej pojechac na miejsce i zobaczyc jak tnie i czy
poradzi sobie z probka takiej blachy jak to co tam masz ( powinno
pisac w instrukcji obslugi ale lepiej jest wziasc do bagaznika kawal
zelastwa i zrobic z dwa trzy ciecia, pozniej oszacowac jak sie zachowuje ) wiadomo ze kota w worku sie nie kupuje.
Jesli chodzi o same tasmy to proponuje kontakt z firma Lenox
wg mnie najlepsze tasmy, na europe tez maja , oni tez maja spora wiedze
z tego zakresu jakie materialy na jaka szerokosc z jakimi parametrami ( co jest bardzo wazne ).
Najbezpieczniej pojechac na miejsce i zobaczyc jak tnie i czy
poradzi sobie z probka takiej blachy jak to co tam masz ( powinno
pisac w instrukcji obslugi ale lepiej jest wziasc do bagaznika kawal
zelastwa i zrobic z dwa trzy ciecia, pozniej oszacowac jak sie zachowuje ) wiadomo ze kota w worku sie nie kupuje.
Jesli chodzi o same tasmy to proponuje kontakt z firma Lenox
wg mnie najlepsze tasmy, na europe tez maja , oni tez maja spora wiedze
z tego zakresu jakie materialy na jaka szerokosc z jakimi parametrami ( co jest bardzo wazne ).
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 11
Odpuściłem sobie sprawdzanie maszyny na miejscu. ( odłączona od sieci ) Niby ja nigdy nie kupuje bez sprawdzenia kota w worku ale w tym wypadku się skusiłem. Cena jest na tyle atrakcyjnie wynegocjonowana że, szkoda tracić kasę na jazdę w głąb Niemiec łącznie 2000km. Powiedzmy wkalkulowałem pewne usterki w tę cenę bo sam je mogę usuwać
Możesz mi powiedzieć jakie moduły masz założone na tej pile którą jak mówiłeś tniesz blachę szeroką ??
Lenox akurat jest dostępny u mojego dostawcy narzędzi więc zapytam
Patrzyłem na ich tabelę i mają inną podziałkę 0,7/ 1,0 szerokość cięcia pełnego materiału 800-1200mm

Możesz mi powiedzieć jakie moduły masz założone na tej pile którą jak mówiłeś tniesz blachę szeroką ??
Lenox akurat jest dostępny u mojego dostawcy narzędzi więc zapytam