mig esab
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
mig esab
Witam zakładam ten temat ponieważ nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie które brzmi następująco: podczas spawania stali na początku wszystko idzie bardzo ładnie problem powstaje gdy pospawam z 10 15 minut mianowicie robi się kulka przy wylocie drutu z dyszy która łapie drut i nie idzue spawać dopiero po ostygnięciu końcówki mogę spawać normalnie dalej spryskanie dyszy spaw mixem nic nie daje jak by co. Spawaczem nie jestem więc to może ja coś źle robię więc proszę o wyrozumiałość pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Proponuje tez dobrze przedmuchac caly podajnik I palnik - czasami zbiera sie pyl ze szlifowania I przedostaje przez caly podajnik az do koncowki pradowej gdzie zaczyna sie wycierac koncowke, mniejsza przewodnosc coraz wiecej ciepla I prad zamiast przechodzic do drutu spawalniczego zaczyna grzac koncowke. Problem z brudem zaciagantym do palnika znika kiedy caly podajnik zawiesza sie na wysiegniku wysoko ponad podloga warsztatu spawalniczego.
Moze byc tez problem slabej jakosci samych koncowek pradowych I sam drut tez moze miec wady...
Moze byc tez problem slabej jakosci samych koncowek pradowych I sam drut tez moze miec wady...
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Noektore rzeczy są dla profesjonalistóow oczywiste więc tego nawet nie mowią rozumiem Cię wszystko wyczyszczę wymienie te elementy i pospawam dluzej to zobaczymy jak to bedzie
[ Dodano: 2015-07-13, 19:25 ]
Witam Panowie problem ustał po oczyszczeniu wszystkiego i wymianie końcówek szlifiernia przeniesiona w inne pomieszczenie wielkie dzięki
[ Dodano: 2015-07-13, 19:25 ]
Witam Panowie problem ustał po oczyszczeniu wszystkiego i wymianie końcówek szlifiernia przeniesiona w inne pomieszczenie wielkie dzięki