Wiem, że to gotowy kod, można powiedzieć, że w sumie testowyk-m-r1 pisze:ten pierwszy kod który odpalasz to gotowy program tylko do obracania silnikami i chyba nic więcej bo nie ma nawet komunikacji po RS więc skąd drugi program z g-kodem ma sie połączyć w arduino i przesyłać dane
dalej czy masz system 64 bit?
chyba cośza bardzo namieszałeś. znajdz jedną działąjącą sztuke na necie i wzorój sie
Problem z g-codem (grbl) (Arduino+Ramps 1.4+A4988) POMOCY!
-
matetuh
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 7
Tagi:
-
k-m-r1
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
program łączy sie z Com 4 jeśli cos nie działa to może prędkość transmisji nie odpowiednia?
[ Dodano: 2015-06-13, 23:11 ]
może warto zerkną na komunikacje w porcie Com4 miedzy płotką a programem
[ Dodano: 2015-06-13, 23:11 ]
może warto zerkną na komunikacje w porcie Com4 miedzy płotką a programem
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
matetuh
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 7
Panowie !! Udało się !!!
Idę otworzyć piwko i biorę się za budowę frezarki !!
silniki kręcą się na Marlinie !
Pozmieniałem coś w kodzie, powyłączałem mierniki temp
[ Dodano: 2015-06-14, 01:19 ]
Ok, silniki działają
muszę jeszcze ustawić odpowiedni prąd na sterownikach A4988, bo jeden piszczy, drugi się grzeje :p
Mam jeszcze pytanie. Gdy wrzucę jakiś projekt w formacie ".tap", silniki się kręcą, wykonują komendy ale jedynie do czasu około 10 sekund. W tym czasie zrobią około 10 kroków i siada.
Zaraz prześlę screeny i postaram się wytłumaczyć mój kolejny problem..
[ Dodano: 2015-06-14, 01:21 ]
Pisząc wcześniej "pozmieniałem coś w kodzie".. Kolega k-m-r1 wcześniej napisał i prędkości komunikacji i to chyba był główny problem i nazwa płytki.
[ Dodano: 2015-06-14, 01:28 ]

Idę otworzyć piwko i biorę się za budowę frezarki !!
Pozmieniałem coś w kodzie, powyłączałem mierniki temp
[ Dodano: 2015-06-14, 01:19 ]
Ok, silniki działają
Mam jeszcze pytanie. Gdy wrzucę jakiś projekt w formacie ".tap", silniki się kręcą, wykonują komendy ale jedynie do czasu około 10 sekund. W tym czasie zrobią około 10 kroków i siada.
Zaraz prześlę screeny i postaram się wytłumaczyć mój kolejny problem..
[ Dodano: 2015-06-14, 01:21 ]
Pisząc wcześniej "pozmieniałem coś w kodzie".. Kolega k-m-r1 wcześniej napisał i prędkości komunikacji i to chyba był główny problem i nazwa płytki.
[ Dodano: 2015-06-14, 01:28 ]

-
k-m-r1
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Jeśli jakiś program korzysta z portu COM to inny nie dostanie dostępu
jeśli prędkość transmisji danych jest nieodpowiednia to też nic nie bidze działać
Pliki i program zapakuj do ZIP i załącz może ktoś jeszcze skorzysta
jest gdzieś lista kodów które obsługuje program?
jeśli prędkość transmisji danych jest nieodpowiednia to też nic nie bidze działać
Pliki i program zapakuj do ZIP i załącz może ktoś jeszcze skorzysta
jest gdzieś lista kodów które obsługuje program?
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]