Sterownik silników krokowych
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 10
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
witam !! najlepiej zrób sobie - gdzieś na forum podesłałem projekt płytki . na płytce masz przyciski do sterowania EN /DIS , STEP , DIR . jakoś musisz zmieniać kierunek ruchu i " robić " start - stop . schematu nie mam - zrobiłem płytkę tak z głowy . jak nie znajdziesz - a byłbyś zainteresowany to zrobię jeszcze raz fotki i podeślę . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares
-
-
witam !! szczerze powiedziawszy to nie za bardzo mam czas . płytkę gdzieś mam musiałbym ją powiercić itd. od biedy dało by się zrobić a właściwie to co robisz ? - chcesz sterować jednocześnie 4 silniki ( jak dobrze zrozumiałem ) . w jakim zakresie prędkości ? ( ile kroków na sekundę ) . czy cały krok , czy 1/2 , itd . napisz trochę dokładniej . dodając - tak to na fotce wygląda - musiałbyś sobie dorobić jakąś obudowę itd . pozdrawiam !!
- Załączniki
-
- st.zip
- (49.97 KiB) Pobrany 231 razy
Mane Tekel Fares
-
-
witam !! prawdę powiedziawszy nie jest mi znany termin " deburring "
. czyżby Rewolucja Francuska znowu rozpoczęła działanie ?
. generalnie nie wygląda to na coś skomplikowanego - może po prostu określ dokładnie o co chodzi ( jak ma następować start , jak stop , itp ) i można taki prosty sterownik zaprojektować od początku do końca , inaczej musi powstać trochę kablowizny . jak chcesz to napisz na pw i opisz dokładniej o co chodzi - a ja napiszę czy zrozumiałem
pozdrawiam !!

Mane Tekel Fares