Cenzura ma się dobrze...

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Cenzura ma się dobrze...

Post napisał: ezbig » 18 maja 2015, 21:44

Kurde miałem już nie pisać o polityce, ale nie mogę zdzierżyć.

Ostatnio znowu pojawiła się kolejna taśma. Wszystkie media omijają temat jak mogą (jakieś tam wzmianki są, ale bez większego zaangażowania). Patrzę na onecie artykuł. Wchodzę, czytam. Jak wszędzie, kilka zdań + masa tekstu o innych nieistotnych w tym przypadku sprawach, ale konkretnych treści rozmów nie ma. Na szczęście są komentarze i ktoś dał link do fragmentu nagrania. Zdążyłem tylko kliknąć, a po chwili onet wyrzucił cały artykuł. Niestety odświeżyłem go niechcący i treści nie mam (ale tam konkretów nie było, oprócz tego linka w komentarzach)

Był sobie artykuł:

Obrazek

Po chwili link już nie działał:

Obrazek

Na głównej:

Obrazek

A wszystko przez...

[youtube][/youtube]

... niewinny link umieszczony w drugim komentarzu. Ciekawe ile to się utrzyma na youtube?

Awatar użytkownika

skrzat
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: skrzat » 18 maja 2015, 21:54

Choć nie jestem detektywem, zawsze znajdę budkę z piwem!

gregor1975
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

Post napisał: gregor1975 » 18 maja 2015, 21:58

Jeżeli żyjesz wyobrażeniami o niezależnych mediach, powinieneś nadrobić zaległości.

Kiedyś była Trybuna Ludu i pan Jerzy Urban.

Dzisiaj są media mainstreamowe i niszowe.

A mnie osobiście najbardziej podobała się metoda pewnego inteligenta, którego kiedyś spotkałem - odbierał info z polskiej TV i Polskiego Radia oraz TASS i BBC. To sobie analizował i na tej podstawie wyrabiał sobie osąd o otaczającej rzeczywistości.
Facet nie był sfokusowany na żadne nurty i posługiwał się biegle kilkoma językami obcymi, więc mógł sobie na taki luksus pozwolić.

grzes_rupinski1

Post napisał: grzes_rupinski1 » 18 maja 2015, 23:00

W Z-ce cały dzień o tej taśmie mówili . Był rano wywiad , cytaty i fragment taśmy .
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway

Autor tematu
ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ezbig » 18 maja 2015, 23:06

Artykuł został usunięty w kilkanaście minut po umieszczeniu linku z nagraniem. Ciekawe czy to przez ten link, czy to tylko przypadek, a powodem usunięcia była lawinowo rosnąca popularność artykułu i ktoś się zainteresował? Bo jak to wygląda, wyżej materiał o przewadze Bula nad Dudą, a pod spodem afera z PO w tle.

[ Dodano: 2015-05-18, 23:25 ]
skrzat pisze:internet nie zapomina http://webcache.googleuse...l=pl&lr=lang_en|lang_pl
To fakt, ale przy poważniejszych sprawach mieszają i w tym archiwum. Tak było w przypadku strony z TVP, na której był odezwa Komorowskiego do narodu po tragedii smoleńskiej. Były tam jakieś kombinację z wcześniejszą datą. Wiele osób to zauważyło, a jeden człowiek nagrywał zrzuty ekranu przed poprawką, potem nagrał jak zobaczył zmianę daty i w trakcie tego nagrania pokazywał stronę z archiwum google dla uwiarygodnienia. Po którymś odświeżeniu strona w archiwum została podmieniona na zupełnie inną. Zdarzyło się to w trakcie nagrania. Służby mają długie ręce.

[ Dodano: 2015-05-18, 23:29 ]
grzes_rupinski1 pisze:W Z-ce cały dzień o tej taśmie mówili . Był rano wywiad , cytaty i fragment taśmy .
Miałem RMF włączony i tam tylko wzmianki słyszałem. Opierałem się co mi mówili ci co TV oglądają. Zauważam, raczej że topową informacją jest to jak Komorowski "pokonał" Dudę.

grzes_rupinski1

Post napisał: grzes_rupinski1 » 19 maja 2015, 07:17

A w Z-ce coś mówili że chyba Komorowski lepszy był w drugiej turze
Jak słuchałem Rmf-ki to ranne rozmowy to były napady na Pis-owców
W Z-ce chyba to trochę bardzie zrównoważone ale za krótko słucham aby wychwycić
po której stronie są .
Zna ktoś radio co przekazuje informacje?
Wiem wiem Radio Maryja mówi prawdę ale tam trochę mało muzyki puszczają.
Takie radia nieźle manipulują ludźmi słuchasz cały dzień Rmf i już masz dość tych Pisowców bo tylko ich afery wykrywają.
Jak by jakiś sondaż zrobił pod tytułem "Jakiego radia słuchasz i za kim jesteś "
Ciekawe czy by wychwycił zależność .
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway

gregor1975

Post napisał: gregor1975 » 19 maja 2015, 07:55

grzes_rupinski1 pisze:Zna ktoś radio co przekazuje informacje?
CB radio.

Służby. Uwaga: można słuchać, ale nie można wykorzystywać przejętych w ten sposób informacji.

Awatar użytkownika

tom22

Post napisał: tom22 » 19 maja 2015, 08:14

grzes_rupinski1 pisze: Zna ktoś radio co przekazuje informacje?

http://www.radiownet.pl/

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 19 maja 2015, 08:18

i to jest ta niby normalność i zgoda buduje hehehe
i jeszcze jakies nowe hasło
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Autor tematu
ezbig
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: ezbig » 19 maja 2015, 13:05

grzes_rupinski1 pisze:Jak by jakiś sondaż zrobił pod tytułem "Jakiego radia słuchasz i za kim jesteś "
Ciekawe czy by wychwycił zależność .
Ja to się taki "odludek" zrobiłem, że już nic nie słucham :), a że pracuje głównie w domu, a mojej kobicie musi coś zawsze grać koło ucha, to jestem skazany na Z-etkę lub RMF. Na mnie te stacje nie działają. Co godzina wiadomości, to można się czasem pośmiać jak człowiek jest świadom propagandy. Wystarczy sobie uświadomić skąd stacje radiowe i TV mają najwięcej kasy i staje się jasne, dlaczego ciężko przebić się tam z rzetelną informacją.

Z tym sondażem też byłby problem, gdyby miał być jawny, bo ośrodki badań dopasowują wtedy wyniki pod oczekiwania klienta, który płaci. Chyba, że byłby to rzetelny tajny raport (z pytaniami nie sugerującymi odpowiedzi), mający badać rzeczywiste opinie, który wycieknie na forum publiczne.

Wszystko co prawdziwe, nie zawsze jest według rządzących, dla ludu. Tak sobie pomyślałem ostatnio, że gdyby tak ludzie dostawali do ręki płacę brutto, a potem do 15 płacili by podatek i ZUS w kasie lub przelewem. Myślę, że dałoby to większości do myślenia ile kasy topią w aparacie państwowym, który ich traktuje "z buta". Korwin i mu podobni mieli by ułatwione zadanie.

Ciekawie by było też, gdyby wyniki wyborów liczone byłyby w stosunku do liczby uprawnionych do głosowania. Wtedy byłby prawdziwy obraz poparcia dla partii czy prezydenta. Przecież ktoś kto nie głosuje, nie popiera nikogo. W sondażach się takich uwzględnia, a w wynikach wyborów już nie. Jasne, po co lud ma wiedzieć, że "zwycięzcy" mają w rzeczywistości kilkunastoprocentowe poparcie w społeczeństwie, a nie po 30-40% wśród głosujących. Taka magia wielkich liczb ;)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”