Ciekawi mnie rozwiazanie LinuxCNC ale moj sterownik tb6560 chyba nie bedzie obsługiwal tego programu ?
Jakie ograniczenie ma linuxCNC ?
Tu wyszukałam instalacje https://www.cnc.info.pl/topics54/instru ... t33439.htm
Jak nie ma, to narazie pozytywnie mnie nakręcadance1 pisze:to nie sterownik obsługuje program sterujący tylko program sterownik.
Linux jak to linux, oprogramowanie otwarte, także każdy może swoje 5 groszy wtrącić, ograniczeń nie ma żadnych.
Płytka śmiga pod machem, pośmiga także pod linuxem
Na zasadzie: " powiedzcie mi" ?anna80 pisze:Bede ogarniała ten temat
W sumie gdyby tak bylo , przyznaje racjetomcat65 pisze:Na zasadzie: " powiedzcie mi" ?anna80 pisze:Bede ogarniała ten temat
Czarno to widzę i nie wróżę przyszłości.
Niezależnie od używanego oprogramowania.
Ktoś, komu nie chce się uruchomić kreatora i pomyśleć do czego on, a najpierw pyta - co to jest ?; ktoś, kto nie stworzył żadnego jeszcze (?) programu (g-kod), a 500 linii mu za mało; ktoś, kto skacze z kwiatka na kwiatek, dobrze nie powąchawszy - jakie ma szanse na nauczenie się czegoś przez zrozumienie, a nie wklepanie ( wbicie do głowy ) formułek ?
Rozumiem fascynację nową technologią, ale czy aby na pewno to trafny wybór ?
Mało kto jest. Ale grubo się mylisz. Ludzie pracujący na profesjonalnych maszynach z zapleczem programistycznym, sami często piszą ' z palca ', bo szybciej. I umieją ! nie będąc programistami.anna80 pisze:Programistka nie jestem