Jak rozwiązać podawanie pręta po skończonym cyklu
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Źle sformuowałem problem, doczytałem co parametr robi, ale nie mam bladego pojęcia gdzie on jest. Przy indukcyjnych już grzebaliśmy bo maszyna nie chciała zmienić kierunku zacisku uchwytu i nie mogłem toczyć na hwycie wewnętrznym po przekręceniu kluczyku, to ustawialiśmy to i teraz działa, jak mam otwarte szczęki na ręcznym sterowaniu to czerwone świeci i nie moge narzędziami obracać, lae jak zamknę to gaśnie i działa, przy próbie pisania programu na ten pręt to wrzeciono się otwiera, lae alarm wywala dopiero gdzieś po 10 sekundach
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
Pozostawiłem problem bez rozwiązania, aż teraz pojawił się serwisant do wymiany olejów i z głupia zmienił jakąś jedynkę na zero w parametrach i tym samym wyłączył konfirmację otwarcia szczęk, po tym zabiegu sprawdziłem to makro maszynowe na podawanie pręta i wszystko działa OK.
Serwisant po prostu pominął te krańcówki, maszyna na nie teraz nie reaguje. Czyli wina była w konfirmacji zaciśnięcia szczęk.
Serwisant po prostu pominął te krańcówki, maszyna na nie teraz nie reaguje. Czyli wina była w konfirmacji zaciśnięcia szczęk.