ciekawe, polecane filmy dokumentalne

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: dance1 » 24 kwie 2015, 21:32

dokument z tuningiem, w stronę fabularnego, przekolorowany, podkręcony, nie w moim guście.
Bardziej dla osób co o Tesli i Faraday-u wiedzą 0, a ja tematem z 20+ lat się zajmuję :wink:
Oczywiście dziękuję.

I don't like principles, I prefer prejudices

Tagi:

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: IMPULS3 » 24 kwie 2015, 22:18

dance1 pisze: a ja tematem z 20+ lat się zajmuję
Ale tak bardziej praktycznie czy mentalnie tylko?

Co do Tesli to jest on wyjątkowy nie dlatego że coś tam wymyslał ale dlatego że jak coś wymyślił to potrafił do tego dojść, i nie przez przypadkowe coś tylko robiąc postępy krok po kroku. A ze miał fenomenalny umysł i pomysły rodem z przyszłości to całość była iście ''piorunowa'' :)

A tu w dawnym programie SONDA, kto pamięta ? :)

https://vimeo.com/15966484

Co do Tesli i katastrofy Tunguskiej to nie był bym taki pewny czy nie maczał tam palców. Skoro potrafił małym czymś zatrząść dużymi budynkami, spalić pobliską elektrownię czy kroić nozem ''pioruny'' to mozliwości miał zapewne całkiem spore. :) Zwłaszcza ze te wyładowania Tesli są troszkę inne niż robione przez pasjonatów. Jego piorunki są takie mniej liniowe, bardziej to przypomina płomienie, a te widywane gdzie indziej to typowy piorunek liniowy. :)

Tu też troszkę o tym ale gdzieś od 14 minuty...

[youtube][/youtube]

Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: dance1 » 24 kwie 2015, 23:24

i mentalnie i praktycznie, nie jedno okno poleciało, :mrgreen: w ostatnich latach praktykowanie "zawaliłem" firma itp ale nadzieją jeszcze żyję że Teslowskim silnikiem się przejadę.
Po wielu doświadczeniach, dochodzeniach, domniemaniach do czegoś tam doszedłem, zobaczymy co z całości wyjdzie, pewnie coś na kształt ziarnka piasku w pustyni przez Tesle stworzoną.
Mam kilka ciekawych filmików, może kiedyś się podzielę. Ciekawych dla mnie, nie wiem jak inni zareagują. :oops:

Tungusk jak najbardziej realny. Identyczne eksperymenty do osiągnięcia w laboratorium także posiadając odpowiedni- większy sprzęt zasięg globalny. Takich eksperymentów było wiele, tylko kierowanych na pustynie, oceany, morza, przez to też huragany, monsumy, trzęsienia sztucznie wywołane. Potwierdzone, zaprzeczane, oczywiście pod kanapę zamiecione.

Impuls ostatni film ciekawy padłem przy "wybuch kupy komarów" :mrgreen:
Właśnie o produkcje tego typu prosiłem.
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2015, 23:55 przez dance1, łącznie zmieniany 1 raz.

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: pukury » 24 kwie 2015, 23:52

witam.
wystarczy poczytać o haarp .
a i u ruskich i w innych krajach mają ( z pewnością ) dużo większe pola antenowe.
my tu się podniecamy jakimś nowym czołgiem czy inną pierdołą - he he .
w sumie wystarczy na jakimś obszarze wywołać miesiąc opadów i kraj leży.
to samo z ciepłą zimą i mokrym chłodnym latem - nic nie urośnie , co urośnie to zgnije i głód.
szkoda gadać - jak by się dało z głupoty ludzkiej uzyskiwać energię to i Tesla by wymiękł.
i żadna zimna fuzja by potrzebna nie była.
pozdrawiam.
Mane Tekel Fares

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 24 kwie 2015, 23:57

dance1 pisze:Mam kilka ciekawych filmików, może kiedyś się podzielę. Ciekawych dla mnie, nie wiem jak inni zareagują. :oops:
Dawaj, dawaj, to czy komuś sie coś podoba czy nie to nie ma większego znaczenia. Każdy ma swoje zycie i tylko do niego ma prawa. :)
i mentalnie i praktycznie, nie jedno okno poleciało, :mrgreen: w ostatnich latach praktykowanie "zawaliłem" firma itp
Mam podobnie niestety, a najgorsze jest to że wreszcie zaczynam mieć dobre warunki lokalowe na zajmowanie się czymś więcej tylko ten czas... Ale jeszcze się pozbieram...(tak sobie obiecuję) :).

Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: dance1 » 25 kwie 2015, 00:02

pukury pisze:witam.
jak by się dało z głupoty ludzkiej uzyskiwać energię to i Tesla by wymiękł.
i żadna zimna fuzja by potrzebna nie była.
pozdrawiam.
Świetnie powiedziane, zasmucić się nad tym stwierdzeniem można ale chcąc czy nie chcąc prawda to. :roll: Tym bardziej że się rozpowszechnia, atakuje wielu, wystarczy spojrzeć na portale społecznościowe itp bzdury.

Impuls filmiki posegreguję i coś tam dodam, nie chcę uchodzić za jakiegoś hochsztaplera, znajomi, rodzina problem z wiarą mieli, niby ok ale na zasadzie jakich programów używałeś?. Można się zdziwić. :wink:

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 25 kwie 2015, 00:27

pukury pisze:wystarczy poczytać o haarp .
Podobno mieli to wyłączyć... Choc w przyrodzie zapewne nic nie ginie wiec czyżby następca juz był? :)
pukury pisze:my tu się podniecamy jakimś nowym czołgiem czy inną pierdołą - he he .
O nie, nie MY, to ci inni ONI, aby się zachwycać tym żę można mordować tysiace czy miliony ludzi to trzeba być chorym psychicznie albo gorzej. Mozliwości zakończenia wojen są tylko tzw. przywódcy mają żądze krwi a tego łatwo się nie można pozbyć.

[ Dodano: 2015-04-25, 00:31 ]
dance1 pisze:padłem przy "wybuch kupy komarów" :mrgreen:
Mogły się nawdychać jakiś gazów a póżniej bum.... :mrgreen:

logicsys
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: logicsys » 25 kwie 2015, 22:29

byl Spnner PD, CTX 310 eco (sinumerik 840D, 810, autoturn, shopmil)

jest Mazak integrex 400 (mazak matrix) Anayak HVM3800 (Heidenhein 426), gibbscam

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 28 kwie 2015, 11:06

logicsys, Ciekawy filmik, choć co do przeciwności co do powstania kiedyś w przyszłosci nowego ogólnoświatowego rządu to jest to konieczność a nie przymus, inaczej nigdy ta planeta nie wyrośnie z konfliktów pomiędzy narodami itd..

Autor tematu
dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: dance1 » 29 kwie 2015, 20:33

Panowie temat założony tylko żeby wymienić, polecić sobie jakiś ciekawy dokument, oczywiście opinia każdego także mile widziana, ale proszę bez odbiegania od tematu bo wiemy jak to się kończy, polityka, religia, wycieczki osobiste, itd.
Nie, dziękuję.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”