Frezarka o polu roboczym ok 950 mm X 620 mm stała brama
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 66
O widzisz. Zwykły wytaczak hakowy 
Tylko trzeba przetoczyć mocowanie. Ale żeby była jasność pierwszy kanał robiłeś tym wytaczakiem? Czy z frezem palcowym?
A ten frez to jest coś ala typu woodruff?

którym kolega robił już na gotowo?
I dla kolegów
Ciekawy ten sposób, z tą płytka. Kolega nagwintował i tylko ją przykręcił? Czy była jakaś baza oporowa?

Tylko trzeba przetoczyć mocowanie. Ale żeby była jasność pierwszy kanał robiłeś tym wytaczakiem? Czy z frezem palcowym?
A ten frez to jest coś ala typu woodruff?

którym kolega robił już na gotowo?
I dla kolegów

Ciekawy ten sposób, z tą płytka. Kolega nagwintował i tylko ją przykręcił? Czy była jakaś baza oporowa?
Zaczynam przygodę.
-
Mój falownik to 2.2 kW z chin. Ten:
Dziś podłączyłem go z wrzecionem, działa. ale nie wiem jak podłączyć z płytą i spidle. Tak żebym mógł kontrolować wrzecionem z macha. W machu skonfigurowałem wrzeciono wg instrukcji od sponsora. Dajcie jakieś info albo fotkę co z czym podłączyć. Bo już sam nie wiem. W necie raz podłączają dwa kable raz trzy raz cztery. Mam wyprowadzone przewody jak w instrukcji. gdzie podłączyć przewód 1,2,3,4.
[ Dodano: 2015-04-18, 05:33 ]
Nikt nie ma takiego zestawu?
VFD 2.2 kw + mokry chinol , płyta i spindlecontrol od sponsora?
Dziś podłączyłem go z wrzecionem, działa. ale nie wiem jak podłączyć z płytą i spidle. Tak żebym mógł kontrolować wrzecionem z macha. W machu skonfigurowałem wrzeciono wg instrukcji od sponsora. Dajcie jakieś info albo fotkę co z czym podłączyć. Bo już sam nie wiem. W necie raz podłączają dwa kable raz trzy raz cztery. Mam wyprowadzone przewody jak w instrukcji. gdzie podłączyć przewód 1,2,3,4.

[ Dodano: 2015-04-18, 05:33 ]
Nikt nie ma takiego zestawu?
VFD 2.2 kw + mokry chinol , płyta i spindlecontrol od sponsora?
Zaczynam przygodę.
-
Podłączyłem. Działa. Odpala z macha. Tylko muszę z parametryzować falownik żeby zmieniać prędkość wrzeciona.
Z innej beczki. Widziałem gdzieś na forum wzory do obliczania liczby kroków do każdej osi. Podrzuci ktoś jakiegoś linka? Na dwóch osiach mam przełożenia.
Śruby kulowe 16x5 mm
Silniki 8,5 Nm od sponsora
Sterownik EM806
Na osiach X i Y mam przełożenie na paskach.
Na silniku Koło zębate HTD 40-5M-25/2F a na śrubie osi - Koło zębate HTD 20-5M-25/2F.
Zaś na osi Z mam koło zębate HTD 20-5M-25/2F. i na śrubie Z również to samo 1:1.
I jak to ugryźć? Proszę o wyrozumiałość.
Z innej beczki. Widziałem gdzieś na forum wzory do obliczania liczby kroków do każdej osi. Podrzuci ktoś jakiegoś linka? Na dwóch osiach mam przełożenia.
Śruby kulowe 16x5 mm
Silniki 8,5 Nm od sponsora
Sterownik EM806
Na osiach X i Y mam przełożenie na paskach.
Na silniku Koło zębate HTD 40-5M-25/2F a na śrubie osi - Koło zębate HTD 20-5M-25/2F.
Zaś na osi Z mam koło zębate HTD 20-5M-25/2F. i na śrubie Z również to samo 1:1.
I jak to ugryźć? Proszę o wyrozumiałość.
Zaczynam przygodę.