Symulacja Przeguba
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
Symulacja Przeguba
Jak przeprowadzic symulacje w SW 2014 przeguba.
Chodzi mi o te wszystkie symulacje
Zalaczam plik.
Chodzi mi o te wszystkie symulacje
Zalaczam plik.
- Załączniki
-
- Ujoint.zip
- (279.42 KiB) Pobrany 163 razy
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
jeśli chcesz robić dynamiczne podczas pracy, to z tego co pamiętam trzeba najpierw zrobić analizę ruchu.
A reszta wygląda niemal identycznie.
tutaj masz całą playlistę dotyczącą dodatku SIMULATION
[youtube]https://youtu.be/o0b2w1u7T5Q?list=PLLg9 ... ONxi4d8BLE[/youtube]
A reszta wygląda niemal identycznie.
tutaj masz całą playlistę dotyczącą dodatku SIMULATION
[youtube]https://youtu.be/o0b2w1u7T5Q?list=PLLg9 ... ONxi4d8BLE[/youtube]
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Są dwie możliwości, 1 to analiza ruchu w Motion i eksport obciążenia wynikającego z tegoż ruchu do Simulation. A druga to taka, że w samym Simulation (który w pakiecie premium SW jest Simulation Standard i dotyczy statyki) definiuje się kontakty ,np. bez penetracji i normalnie przykłada się siły oraz utwierdza.
Można powiedzieć w skrócie, że różnica polega na określeniu współpracy komponentów.
Można powiedzieć w skrócie, że różnica polega na określeniu współpracy komponentów.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
1. moment obrotowy vs. utwierdzenie, nie może być tak jak jest teraz. Z jednej strony musi być moment, a z drugiej utwierdzenie (można też w zaawansowanych ręcznie odbierać dane stopnie swobody, np. odbierając ruch osiowy a zostawiając obrót).
2. kontakt albo globalny (bez penetracji) albo we wszystkich miejscach a nie tylko w dwóch.
3. w mojej ocenie model jest bez sensu ponieważ nigdzie nie ma luzu, a środkowa część tak w rzeczywistości nie wygląda tylko tam są sworznie i to zazwyczaj je się bada na ścinanie. Nie wydaje mi się, żeby wcześniej uległy zniszczeniu któreś z części przyłączeniowych.
Popraw model, zdefiniuj albo kontakt globalny (albo ręcznie pary kontaktowe), utwierdź odpowiednią ścianę i moment również przyłóż w odpowiednim miejscu - tak jak w rzeczywistych warunkach. Zdefiniuj siatkę jakości roboczej, odpal badanie. W miejscu koncentracji naprężeń należy zagęścić siatkę i puścić badanie ponownie. Oczywiście badanie finalne robimy na dokładnej siatce.
2. kontakt albo globalny (bez penetracji) albo we wszystkich miejscach a nie tylko w dwóch.
3. w mojej ocenie model jest bez sensu ponieważ nigdzie nie ma luzu, a środkowa część tak w rzeczywistości nie wygląda tylko tam są sworznie i to zazwyczaj je się bada na ścinanie. Nie wydaje mi się, żeby wcześniej uległy zniszczeniu któreś z części przyłączeniowych.
Popraw model, zdefiniuj albo kontakt globalny (albo ręcznie pary kontaktowe), utwierdź odpowiednią ścianę i moment również przyłóż w odpowiednim miejscu - tak jak w rzeczywistych warunkach. Zdefiniuj siatkę jakości roboczej, odpal badanie. W miejscu koncentracji naprężeń należy zagęścić siatkę i puścić badanie ponownie. Oczywiście badanie finalne robimy na dokładnej siatce.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl