Witam, potrzebuje pomocy przy projekcie czyt. by ktoś spróbował to narysować, najlepiej całość ale zadowolę się każdym wykonaniem.
Temat: Wykonaj rysunek wykonawczy wałka pzedst. na niedokończonym szkicu.
1. Dorysuj wskazane szczegóły konstrukcyjne.
2. Czopy oznaczone znakiem wymiaruj jako tolerowane.
3. Dokończ wymiarowanie zachowując proporcje poszczególnych części (średnica stopni podać według normy PL)
4. Wymiary rowków wpustowych, podcięć obróbkowych nakiełków dobierz z ( i tu nie mam dopisanego ale to z jakiejś książki było o ile pamiętam)
5. Oznacz chropowatości powierzchni.
6. Oznacz tolerancje kształtu i położenia (2+1)
Rysunek: http://scr.hu/62qi/582m9
Projekt wałka maszynowego
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Bez przesady, to nie aż taki trudny rysunek żeby od razu wołać o pomoc. Masz książki to bierz i popatrz co do czego.
Masz w nazwie użytkownika ten skrót CNC wiec za pewne w szkole macie nachylenie w stronę obsługi takich maszyn. Takie wałki jak ten musisz umieć rysować i wykonać na maszynie. Jak nie umiesz to idź do nauczyciela powiedz wprost czego nie wiesz. Proste, ja tak robiłem. Oszem pogada pogada że się nie uczysz ale na pewno ci podpowie o co chodzi.
Masz w nazwie użytkownika ten skrót CNC wiec za pewne w szkole macie nachylenie w stronę obsługi takich maszyn. Takie wałki jak ten musisz umieć rysować i wykonać na maszynie. Jak nie umiesz to idź do nauczyciela powiedz wprost czego nie wiesz. Proste, ja tak robiłem. Oszem pogada pogada że się nie uczysz ale na pewno ci podpowie o co chodzi.