CAM do tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
CAM do tokarki
Cześć wszystkim!
Chciałbym doradzić się jaki CAM kupić do małej tokareczki sterowanej na Machu? Czy ktoś mógłby coś polecić na ten temat?
Ogólnie dowiedziałem się że musiałbym kupić CAMa za prawie równowartość mojej maszyny a to w zupełności nie przejdzie, więc szukam alternatywy.
W miarę możliwości proszę o jakieś porady.
Chciałbym doradzić się jaki CAM kupić do małej tokareczki sterowanej na Machu? Czy ktoś mógłby coś polecić na ten temat?
Ogólnie dowiedziałem się że musiałbym kupić CAMa za prawie równowartość mojej maszyny a to w zupełności nie przejdzie, więc szukam alternatywy.
W miarę możliwości proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam,
Mariusz
Mariusz
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Witam
Pytanie po co Ci Cam?
Jeśli robisz usługi i co zlecenie inny skomplikowany detal no to fakt Cam jest przydatny.
Jeśli długie serie można się pokusić napisać z tak zwanego palca program - jest to tańsza opcja ale dla doświadczonych.
Kiedyś też wybieraliśmy kama i wygrał ten.
http://www.mastercam.pl/?mod=2&id=11
No niestety wszystkie Camy się cenią.
pozdro
Pytanie po co Ci Cam?
Jeśli robisz usługi i co zlecenie inny skomplikowany detal no to fakt Cam jest przydatny.
Jeśli długie serie można się pokusić napisać z tak zwanego palca program - jest to tańsza opcja ale dla doświadczonych.
Kiedyś też wybieraliśmy kama i wygrał ten.
http://www.mastercam.pl/?mod=2&id=11
No niestety wszystkie Camy się cenią.
pozdro
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Że tak nieśmiało zapytam - jaki to skompikowany, jednostkowy detal (poza tralkąandmar2005 pisze: Jeśli robisz usługi i co zlecenie inny skomplikowany detal no to fakt Cam jest przydatny.
pozdro

Kolego mały, popatrz na forum jak to robią inni koledzy, naucz się toczyć i zapomnij o Camie.