no musisz uprzedzić sąsiadów że może być tłoczno i głośno ..no to juz zlot bedzie hehe
ploter 2000x1000x200
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Bardzo prawdopodobne.DZIKUS. pisze:przeciez to sie wszystko...
Chciałem jedynie wykazać subtelną różnicę mięzy napędem ruchomej bramy z użyciem jednej, centralnej śruby a niezbędnym podwójnym napędem.
Nie twierdzę, że się "nie da", oczywiście, że można ale rozstaw wózków musi być zbliżony do kwadratu. Wówczas mamy do czynienia z układem alternatywnym (odwrotnym) do ruchomego blatu. W innym wypadku nie ma możliwości zamiany sił wzdłużnych na poprzeczne tzn. przy węższym rozstawie wózków wystąpi proporcjonalne przekoszenie bramy od sił pochodzących z obróbki. Nie sądzę by było to jakieś odkrycie, jednak kilka razy podnosiłem temat ale zwykle moje wypowiedzi są zbywane argumentami w stylu "profesjonalne maszyny tak mają".
Nie jestem ekspertem w dziedzinie maszyn, czy obróbki jednak frezarka kolegi bartuss1 po pierwszej kolizji ulegnie uszkodzeniu lub w najlepszym przypadku zgięciu bramy, która waży 130kg.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
To ze Piracik dostal bana to jest swinstwo. Jezeli mialaby byc sprawiedlisoc na tym forum to bana powinien dostac tez Dzikus - ten prawdziwy. Piracik dostal dwa punkty karne w krotkim czasie za to samo przewinienie i to jest swinstwo. Moderatorzy apeluje do was jezeli zbanowaliscie Piracika - zbanujcie rowniez Dzikusa !!
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
to nei bylo "za to samo przewinienie", tylko za mase wyzwisk ktore sie posypaly z jego strony po tym, gdy zostal ukarany drugim punktem karnym. jzu raz to pisalem, ale widze ze musze powtorzyc: to ze uzytwkonik Piracik jest towim znajomym nie upowaznia cie do lekcewazenia jego chamskiego zachowania w stusunku do paru osob na forum.kostner pisze:To ze Piracik dostal bana to jest swinstwo. Jezeli mialaby byc sprawiedlisoc na tym forum to bana powinien dostac tez Dzikus - ten prawdziwy. Piracik dostal dwa punkty karne w krotkim czasie za to samo przewinienie i to jest swinstwo. Moderatorzy apeluje do was jezeli zbanowaliscie Piracika - zbanujcie rowniez Dzikusa !!
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Posty w temacie: 9
Dzikus on nie jest moim znajomym ale czytalem dyskusje np w temacie o targach i to ty zaczales mu wyjezdzac z CHWDP. A jezeli on wyskakiwal z chamskimi wyzwiskami to po co odpowiadales w ten sam a nawet gorszy sposoob ?? Zasada jest prosta jestes chamski dostajesz punkt karny.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni