Znalazłem takie coś: http://www.cambam.info/
Co mi się najbardziej podobało - 40 uruchomień masz w ramach próbowania (to wcale nie tak mało) a później CAM tworzy około 500 wierszy G-code, co niejednemu może by i starczyło. Okrojony? No ale może komuś wystarczy? Nie doczytałem ile kosztuje pełna wersja, ale jeśli się takie coś pojawia i w komentarzach raczej pozytywnie jest oceniane, to może warto o tym wspomnieć? Ktoś dołoży swoje spostrzeżenia, recenzję?
CamBam - czy ktoś próbował?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
ja mam full, ale trafił mi sie troche fartem, długa historia
rysować się w tym nie da, ja przynajmniej nie mogłem sie przekonać, osobiście używam do plazmy, trochę wkurza, ale jak sie posiedzi chwile to mozna go dopracować
za + przede wszystkim bardzo dobre wsparcie na oficjalnym forum, program jest rozwijany, społeczność tworzy tez dodatki
gdybym miał teraz kupować to bym pod moje potrzeby wziął sheetcama
rysować się w tym nie da, ja przynajmniej nie mogłem sie przekonać, osobiście używam do plazmy, trochę wkurza, ale jak sie posiedzi chwile to mozna go dopracować
za + przede wszystkim bardzo dobre wsparcie na oficjalnym forum, program jest rozwijany, społeczność tworzy tez dodatki
gdybym miał teraz kupować to bym pod moje potrzeby wziął sheetcama

Pozdrawiam; Jarek
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
ShitCam niby wygląda nieźle, ale...
Być może tego nie wyczaiłem i nie wiem czy jest w nim to możliwe
(takie pierwsze spstrzeżenia), aby z zaimportowanego pliku DXF usunąć niepotrzebne elementy.MI się to na razie nie udało.
W CamBam nie ma z tym najmniejszego problemu, a i na szybko proste rysunki da się nim wykonać, bez konieczności uruchamiania innego oprogramowania.
Być może tego nie wyczaiłem i nie wiem czy jest w nim to możliwe
(takie pierwsze spstrzeżenia), aby z zaimportowanego pliku DXF usunąć niepotrzebne elementy.MI się to na razie nie udało.
W CamBam nie ma z tym najmniejszego problemu, a i na szybko proste rysunki da się nim wykonać, bez konieczności uruchamiania innego oprogramowania.