Frezarka 1000x1000x300

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

mykeone
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 14

Post napisał: mykeone » 29 sty 2015, 12:53

a ja myślę że klienta może odstraszać niechlujne malowanie maszyn, nawet na zdjęciach słabej jakości widać mazaje . Pierwsza myśl klienta nie chce mu się przyzwoicie pomalować to co będzie z jakością wykonania maszyny. Nie masz też na stronie katalogu produktu . Myślę że klient od razu zrezygnował bo napisałeś do niego jak do kolegi. Bez konkretnej oferty bez zdjęć . Śledzę twoje wypowiedzi od dłuższego czasu choć doceniam twoją wiedzę to jednak w sposób w jaki piszesz do ludzi z forum nie jest za ciekawy . Niedawno ktoś pytał o maszynkę do grawerki na forum to prawie na niego nakrzyczałeś pisałeś w nieznanym dla niego języku , a to zniechęca :D:D bardzo mocno.

Może jak nagrasz pierwsze filmiki z obróbki stali to się coś ruszy bo maszyna wygląda przyzwoicie ( oprócz rurki i malowania) .

Dla 70 % klientów maszyna musi wyglądać idealnie bo jest wizytówką firmy.

;]

Tagi:

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 73
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 29 sty 2015, 15:40

te 70 procent to pewnie ci od dotacji co pojecia o robocie nie mają hehe
ja nie krzycze, ja głosno mowie, a jesli krzycze to znaczy ze nie slysze, przygłusi z reguły dośc głosno mowią.
robie maszynki głownie dla przemysłu, ploterów do reklamy juz dawno nie było, estetyka no cóż może i ważna ale nie najwazniejsza, na targi sie nie wybieram i raczej nie zamierzam.
bedzie reszta rupieci, będzie frezowanie i filmiki. Sa ludzie i ufo.

tak na marginesie potencjalni klienci jeden z Koszalina - dopiero co sie ogłosił (pomyslałem za daleko to sie nie odzywam, a za godzine gosciu dzwoni do mnie hehe) ma pieknego uszkodzonego serona, drugi z Opola ma jakąś maszynke piekną sliczną i mu gubi wymiary i za cholere serwis nie moze jej poprawić. Wiec piekne meble które zamiast pracowac tylko wyglądają to chyba nie auto salon co ? zdaje sie ze to ma zarabiac, zwłaszcza ze za chwile bedzie z gory na doł upieprzone,
niechlujne malowanie to pewnie te plamy ktore wychodza pod fleszem, a nie to co widac normalnie patrząc na maszynke.
a no jeszcze ta statystyka strony - mam przestać wklejać fotki bo komus sie nie podoba ? to po cholere ogląda ją tyle ludzi z całego globusa? mam kilkanascie tys wejsc miesiecznie.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

mykeone

Post napisał: mykeone » 29 sty 2015, 16:25

bartuss1 pisze:te 70 procent to pewnie ci od dotacji co pojecia o robocie nie mają hehe

a no jeszcze ta statystyka strony - mam przestać wklejać fotki bo komus sie nie podoba ? to po cholere ogląda ją tyle ludzi z całego globusa? mam kilkanascie tys wejsc miesiecznie.
te 70 % to twoje pieniądze i nie ważne czy się znają czy nie .

Kilkanaście tysięcy wejść a ile zamówień ?? Nikt nie mówi że masz przestać w wklejać. Ale wiele maszyn niema zdjęcia końcowego i filmiku dlaczego ?? Dlaczego nie masz oferty w pdf ?? Robisz projekty maszyn, samolotów, łódek a nie chce ci się zaprojektować przyzwoitej oferty , małego katalogu ?? Może nie jest to pasjonujące zajęcie ale ważne .

Marketing i kontakt z klientem nie jest twoją mocną stroną . Może poproś kogoś o pomoc, Brata, siostrę, żonę, córkę ,

A jeśli masz tyle wejść może zacznij wklejać reklamy to zawsze jakiś grosz :D:D
;]

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 29 sty 2015, 16:31

moze zrobie prezentacje w stylu taniego na yt ?
katalogi i inne swiecidełka ? eee

mykeone

Post napisał: mykeone » 29 sty 2015, 18:37

jeśli miał byś dzięki temu zarobić to czemu nie :D .

wszyscy Ci kibicują i każdy chce ci doradzić :D:D nie ma w tym złośliwości.
;]

Antekpl
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Post napisał: Antekpl » 29 sty 2015, 18:47

Bartuss, to nie płacz po forach, że nie masz roboty/kasy na maszyny, tylko weź sobie do serca to co Ci klient powiedział.
Bardzo dobrze Ci powiedział i ciesz się, że był szczery a nie ściemniał, że nie ma kasy etc. To jest istotna wiedza, którą możesz dobrze wykorzystać. Chyba że wolisz się obrażać.
Z jednej strony piszesz o swoich projektach - których za bardzo nie potrafisz zaprezentować, a z drugiej wylewasz żale na forum jak jakiś 16-latek.
Nie dziw się więc, że potencjalni klienci się wycofują.
Zmień to. Dzisiaj nie jest problemem zbudować super maszynę. Ale musisz klienta przekonać, że jesteś do tego odpowiednią osobą.
A z tekstami jakie piszesz na forum, może być ciężko.

Zastanów się nad tym.

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 29 sty 2015, 19:24

jestem sobą i raczej nic tego nie zmieni, wiec pewnie jak te dinozaury jestem skazany na zagładę. wciskanie kitu zostawmy PRowcom.
a że kasy nie ma? takie czasy, może nadejda lepsze a moze nie. poza tym to nie byl klient tylko potencjalny teoretyczny. prezentacje? filmy na yt nie wystarczą? mam sie lansować jak jakiś ... (no ci od "tęczy")

tszatan
Posty w temacie: 1

Post napisał: tszatan » 29 sty 2015, 19:42

Panowie dlaczego niektóre tematy zawsze muszą skończyć tak samo?
Dajcie mu prawo wyboru co i jak ma robić.

mykeone

Post napisał: mykeone » 29 sty 2015, 19:44

Nie lansuj siebie tylko swoje produkty ;D jeżeli są niezłe to dlaczego nie :D. przecież to nie jest wciskanie kitu tylko reklama robisz dobrą maszynę a potem ją reklamujesz taka kolej rzeczy . Jako producent jesteś zadowolony i klient jest zadowolony bo nie kupił chińskiego ścierwa . trzeba być pozytywnie nastawionym :D:D

[ Dodano: 2015-01-29, 19:47 ]
tszatan pisze:Panowie dlaczego niektóre tematy zawsze muszą skończyć tak samo?
Dajcie mu prawo wyboru co i jak ma robić.
nikt tu nie rozkazuje , jest normalna wymiana poglądów .
;]

ma555rek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: ma555rek » 30 sty 2015, 00:32

bartuss1 pisze:okablowanie robie teraz
to zółte od frontu to akurat wylącznik glowny,i
w który zaraz przypieprzy ktoś wózkiem z blachą wypruwając kable na wierzch.
Bartuss schowaj go gdzieś na szafę bo operatorowi pod ręką on na nic a tylko zęby bolą ze strachu gdy na to się patrzy.
O reszcie pisać nie będę.
Pasjonat

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”