Frezarka 1000x1000x300
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
- Kontakt:
klawiatura mi sie troche chrzani tak poza tym
kamar, zeby grac na giełdzie z dobrym zyskiem trzeba miec przynajmniej 20 tys luźne, zeby dziennie te 300 zł wyciagnąc, ponizej nie ma sensu, zyski rzedu 30 zł na dzien to jakos porwyające nie jest, juz tam nie wspominam ze mnie krakos kiedys podpuscił na tzw smaczki i w jeden wieczor 1000 zł poszlo sie je*** i musialem je odrabiać przez dobre 2 tygodnie, ryzykując co nieco hehe, na ropie, kiedy była po 105 dolców za baryłke, trzeba bylo poczekac dosłownie tydzien jak pieprznela do 80 dolców, majatek bym zarobil hehe, ale bo to wiesz jak nie wiesz
kamar, zeby grac na giełdzie z dobrym zyskiem trzeba miec przynajmniej 20 tys luźne, zeby dziennie te 300 zł wyciagnąc, ponizej nie ma sensu, zyski rzedu 30 zł na dzien to jakos porwyające nie jest, juz tam nie wspominam ze mnie krakos kiedys podpuscił na tzw smaczki i w jeden wieczor 1000 zł poszlo sie je*** i musialem je odrabiać przez dobre 2 tygodnie, ryzykując co nieco hehe, na ropie, kiedy była po 105 dolców za baryłke, trzeba bylo poczekac dosłownie tydzien jak pieprznela do 80 dolców, majatek bym zarobil hehe, ale bo to wiesz jak nie wiesz
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
Bez jaj Panowie. Klienta należy szanować a nie na nim eksperymentować. Jeśli chcesz by do Ciebie wrócił w przyszłości to nie można sobie pozwolić na eksperymenty za jego kasę...
Myślałem Bartku że te kilka lat doświadczeń czegoś Ciebie nauczyło
Myślałem Bartku że te kilka lat doświadczeń czegoś Ciebie nauczyło

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
Otóż to, już dawno powinna stać i tokarka i frezarka(większa) choćby zmodyfikowane do rangi CNC. Raz że trafiają sie roboty produkcyjne a dwa że toczone elementy na numerycznej jednaj mają inny wygląd, już pomijam że nie umiesz gwintować na manualnej a na cnc byś sobie poradził. Jak się ma na czym to zawsze coś wpadnie.bartuss1 pisze: a tak wciąz nie wiadomo czyy będzi erobota czy nie, a żeby prodikowac coś bardziej zlozonego trzeba miec dobry park maszynowy, takie troche dywagacje, modę zroboic cos, ale nie wiem czy nie nawalę z racji braku maszyny do obróbki ....
Dla mnie popełniasz jeden podstawowy błąd, bo zasada jest taka że jak sie ma cokolwiek finansów to trzeba inwestować i brać wszelkie możliwe roboty. Ustalać stawki za dzień to możesz sobie jak bedziesz miał wybór robót. A jak ich brakuje to i 30 zł zysku to też zysk. A jak przesiedzisz bezproduktywnie dzień to i 30 złociszy nie będzie a jeszcze koszty stałe trzeba zapłacić.

Ale ja też mu nie każę budować super maszyny tylko dopracować te lekkie frezarki do alu i drewna. Jakby chciał budować coś mocnego to nie da rady nawet dorównać produktom z lat 50-tych.kamar pisze:Na ploter to i owszem ale kolumnowa do haratania to inna bajka. I nie ma co sie porywać z motyką... To już lepiej na gieldzie, większe szanse.
-
- Kontakt:
te klika lat doswiadczen uczy raczej tego ze trzeba klientowi zaproponowac dobre rozwiązanie a nizeli typowe i przecietne, wprowadzac nowe pomysly itd, zreszta sam wprowadziles i pewnie teraz bedziesz sie tego trzymał - dizajn mnowy, przyciagający itd, jedni lubia kolorki, inni konkretne żeastwo które sp[elnia wymagania
[ Dodano: 2015-01-28, 22:12 ]
[ Dodano: 2015-01-28, 22:12 ]
juz sie naumiałem, poradnik tokarza pomóglIMPULS3 pisze:już pomijam że nie umiesz gwintować na manualnej a na cnc byś sobie poradził.
-
- Kontakt:
poza tym no mam toakrke, frezarke tą dużą na ktorej wyprowadzam powierchnie, troche półautomatów spawalniczych, inwerter itp, praskę, piłe tasmową, wiec jako tak cos tam w tej budzie mam, jednak zeby produkować cos ciagłego potrzeba wiecej miejsca a na to mnie obecnie nie stać. Wiadomo że jakby cos się działo konkretniejszego to wtedy mozna dokupić jakąs wiertarkę kolumnową czy frezarke uniwersalną, ale to koszta ktore na dzien dzisiejszy zabijają, czasy deczko niepewne są i nie wiesz czy będzie robota czy nie.
jacys stolarze mi sie nagrali na jakies pierdy w miedzyczasie - te dodatowe kilka zlociszy, w sumie czemu nie, ale na dłuższą mete mnic przyjemnego napiepraac po nocach i ledwo ledwo wychdzic na plus, winno byc tak napieprzasz masz a nie napieprzasz i ledwo ledwo masz, bo wtedy to sie mija z celem, garba dorobic sie nie chcę.
jacys stolarze mi sie nagrali na jakies pierdy w miedzyczasie - te dodatowe kilka zlociszy, w sumie czemu nie, ale na dłuższą mete mnic przyjemnego napiepraac po nocach i ledwo ledwo wychdzic na plus, winno byc tak napieprzasz masz a nie napieprzasz i ledwo ledwo masz, bo wtedy to sie mija z celem, garba dorobic sie nie chcę.
-
- Kontakt:
żeby byly jeszcze te różniaste zlecenia na drobiazgi, na sląsku jest duzo maszyn i dorwac coś do roboty to niekoniecznie, no teraz mi sie nakreca cos, ale co z tego wyjdzie nie wiem. czekanie to jedno, ale poszukiwanie zlecen to drugie a tu juz nie takie hop siup, zwłaszcza ze niespecjalnie mam sie czym pochwalić, mam to co mam a strzelac oczami nie bedę i udawać niewiadomo co.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
bartuss1, Weż pod uwagę że produkty tanieją, wiec wydajność musi rosnąć, nie zrobisz tego ręcznie. Masz wiedzę aby przerobić tokarkę i to powinno być już dawno zrobione. Ja też nie wiem czy za rok będe coś miał do roboty ale póki mam to przerabiam część swoich gratów i tyle. Ale większe szanse że coś zrobię jak będę miał czym niż jak zostane w miejscu.
-
- Kontakt:
jeszcze tylko ta kasa hehe, jedna manualna potrzebna zawsze zeby sie nie pieprzyc z włączaniem calego ustrojstwa, jak sie troche dorobie to i na tokarynkę cnc przyjdzie pora jakiegos tuca czyt tujkę, no na tuga nie liczę, poki co jestem otwarty na wszelkie pomysly itd, na produkcje nie mogę sobie pozwolic bo nie mam na tyle kapitalu zeby siedziec i czekać czy ktos kupic moj produkt czy nie , dlatego tez zlecenia glownie. A żeby stworzyć kamarowy park maszynowy to niestety trzeba mieć czym a zlecen tego typu na jakies podpierdołki ze stali zwyczajnie nie ma na czym robic, na mojej duzej zbieram na przejscie max 0,3mm pędzlem fi 32 z płykami tpkn, maszynka dynamiczna jakos sp[ecjalnie nie jest a i troche duza jak do podpierdołek więc poki co musze jakośćgryśc się z tematami wiekszymi aniżeli zabawą w frezowanie gwozdzi po 10 zł za kilo