Mała, żółta łódź podwodna cz.2.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 48
- Kontakt:
zależy czym mierzyć, suwmiarki może zabraknąć.
co się tyczy szczek zewnętrznych ja mam takie z wybrzuszeniami na kanałach w chinskiej tokiwie. wygląda to jakby żółtki to pilnikiem robili, aczkolwiek działa ok. tak na moje oko kryminału nie widzę ale lepiej by były fotki bez lampy przy oświetleniu dziennym. więcej by było widać
co się tyczy szczek zewnętrznych ja mam takie z wybrzuszeniami na kanałach w chinskiej tokiwie. wygląda to jakby żółtki to pilnikiem robili, aczkolwiek działa ok. tak na moje oko kryminału nie widzę ale lepiej by były fotki bez lampy przy oświetleniu dziennym. więcej by było widać
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 8
kasztan pisze: Wszystko Wydaje mi się że Bison-Bial 80mm jest delikatnie lepszy, ale niewiele.
Hmm , skoro masz Bisona a nie dasz rady naprawić szczęk to nie lepiej założyć coś dobrego i mieć po problemie a po drugie jedno co robisz źle to np wkładanie wiertła jako "wzorca" wiertła do tego nie służą i jeszcze do pomiarów powinieneś mieć ze 3 różne średnice np 10, 12 , 15 . pręty precyzyjne i szlifowane a to i tak tylko 1/6 pomiaru , jeszcze byś musiał posiadać kilka różnych tuleikasztan pisze: Ogólnie jakość wykonania tego uchwytu jest o klasę gorsza niż Bisonów które posiadam.
Dość ciężko chodzi, lekko grzechocze i w ogóle...
PS : Jak się uprzesz na ten swój niedobry uchwyt to skołuj sobie wkrętarkę dorób do niej końcówkę jak klucz do uchwytu , cały uchwyt nasmaruj olejem żeby "aż pływał" i skręcaj/wykręcaj wkrętarką szczęki tak z 30 razy potem szczęki wyjmij i tam gdzie trze i jest za ciasno lekko skrobnij - skrobak mozesz zrobić z zaostrzonego lekko iglaczka , nieraz starczy jedno podejście a czasem i 4 mało , wszystko zalezy od tego jaki jesteś biegły i dokładny .
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 51
panzamiasta: Jestem w pełni świadom braków w mojej amatorskiej "pracowni". Nie mam wielu narzędzi i pewnie nigdy ich mieć nie będę. Muszę działać z tym co mam;) Uchwyt mierzyłem na kilku różnych wiertłach i bicie jest ...
Uchwyt w tokarce ma rozmiar 85 niestety, a Bisona mam 80tke. Jeden do jednego nie podejdzie i jest taki plan "B", żeby zrobić tarczę konwersję (oryginału wolałbym na razie nie ruszać)
Dziś pobawię się mazakiem i zobaczę gdzie trą te szczęki.
Zacharius: Wszystkie trzy uchwyty jakie mam mają na środku kanału szczęk takie nieobrobione wybrzuszenie. Zapewne to miejsce nie bierze udziału w prowadzeniu szczęki.
Uchwyt w tokarce ma rozmiar 85 niestety, a Bisona mam 80tke. Jeden do jednego nie podejdzie i jest taki plan "B", żeby zrobić tarczę konwersję (oryginału wolałbym na razie nie ruszać)
Dziś pobawię się mazakiem i zobaczę gdzie trą te szczęki.
Zacharius: Wszystkie trzy uchwyty jakie mam mają na środku kanału szczęk takie nieobrobione wybrzuszenie. Zapewne to miejsce nie bierze udziału w prowadzeniu szczęki.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 51
Też miałem wątpliwości czy dobrze się zrozumieliśmy. Jednak mówimy o tej samym kawałku szczęki.
Wydaje mi się że to co zaznaczyłeś nie berze udziału w prowadzeniu kamienia szczeki. Można to łatwo sprawdzić mierząc szerokość szczęki w tym miejscu i szerokość kanału w korpusie uchwytu.
Zawsze myślałem że prowadza powierzchnie zaznaczone na rysunku poniżej:

Wydaje mi się że to co zaznaczyłeś nie berze udziału w prowadzeniu kamienia szczeki. Można to łatwo sprawdzić mierząc szerokość szczęki w tym miejscu i szerokość kanału w korpusie uchwytu.
Zawsze myślałem że prowadza powierzchnie zaznaczone na rysunku poniżej:

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 22
A wysmarować pastą do docierania zaworów(tania jest), pojeździć wta i wewta, i się dopasuje...
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -p-mt-1209
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -p-mt-1209
Ostatnio zmieniony 18 gru 2014, 12:25 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman