Przede wszystkim odparowanie, widać że materiał kiepskiej jakości ale generalnie nie powinno być wiekszego problemu z wycięciem. Jestem operatorem Tru 5060 i 20mm oraz 25mm to dla mnie codzienność. Co do odparowania do tego konkretnego materiału ( bo widoczna jest zendra) to moc odparowanie 400W a predkość 20m/s. Co do parametrów cięcia to tylko i wyłącznie duży kontur,dysza 2,0 jeżeli robiłeś FocusComb (powinno być robione po każdej wymianie soczewki na nową- każda soczewka ma inną ogniskową) to podnieś ogniskową na 3 lub 3,5 moc 4200 do 4500 i 0,850m/s do 1,000m/s a ciśnienie 0,45 bar O2. Przy wkłuciu "normalnym" zmień sobie CyklEprom z 27 na 44 a ciśnienie daj na 0,5 bar, wkłucie dużej mocy ale nie powstaje taki duży krater

Ja z zasady robię tak, że jeśli jest kiepska blacha to zaniżam znacznie moc ale też pamiętając przy tym o posuwie. Jeśli ta zmiana parametrów nie przyniesie ci żądanych efektów jest jeszcze opcja (ostateczna) zmiany średnicy wiązki lasera zakres jaki można stosować to +/- 4 oryginalnie jest 20mm jak dasz 17 powinno być o wiele lepiej. Na codzień wycinam blachę firmy Ruukki S355MC 20 i 25mm oraz firmy Ocel S690QL(droga blacha) 100% detali jest OK, parametry jakie stosuje to Focus: 3 Moc 4500W i posuw 1,000m/s odparowanie szybkie 450W 35m/s powierzchnia cięcia idealna. Jeśli nie jesteś pewnien co do czystości soczewki to w bardzo prosty sbosób za pomocą programu "Lensline" lokalizacja X:Service.prg/Customer/Lensline.lst Jeśli nie używałeś nigdy tego programu to krótka instrukcja: obie palety A i B w zmieniaczu, dysza najwieksza jaką masz( ja używam 2,3) start programu, jeśli będzie 80-100% to nie musisz czyścić jeśli 70% ja czyszczę zawsze. Pozdrawiam