No to jest wkurzajace...mc2kwacz pisze:...
Wracając do TEMATU, czyli produktów spożywczych o które zdaje się pytał oprawca (), to ostatnio, kiedy byłem w wielkim markecie spożywczym, między innymi z misją zakupu masła do kanapek, to sprawdziłem WSZYSTKIE "masła ekstra" na półce i okazało się, że tylko dwa z nich były masłem a pozostałe mieszanką z margaryną w różnych proporcjach. Również te które dumnie i dla niepoznaki głosiły 82%...
Efekt gownianego panstwa "istniejacego teoretycznie" a konkretnie aparatu sprawiedliwosci.
Gdyby sady dzialaly poprawnie zaden producent nie pozwolilby sobie ma oszustwo co
do skladu produktu bo by go sedzia na pierwszej rozprawie wyprostowal...
Ale czego oczekiwac od producentow kiedy telekomy tylko czekaja na potkniecie klienta
- niedotrzymanie jakiegos terminu czy cokolwiek co nie jest tak naprawde istota umowy
a jakims pobocznym warunkiem - zeby sprzedac "dlug" gownianej firmie windykacyjnej,
ktora celowo poczeka kilka lat az urosna "odsetki" wziete z czapy....
Moja kobiete bank probowal przekrecic na kilkaset zlotych bezpodstawnej oplaty -
bez zadnych podstaw prawnych za to z podpisami trzech bankowych szmaciarzy
zajmujacych sie windykacja, zeby klient bal sie czytajac pismo

Odpuscili dopiero gdy dostali pismo od prawnika...
Moja firma energetyczna naliczyla mi wlasnie 0.02zl odsetek za spozniona platnosc
(zaraz po kupnie mieszkania niczym ogarnalem wszystkie papiery) i o wiele wiecej
za przyslanie upomnienia. Te same zlamasy bez zajakniecia przyjmuja kolejne
platnosci o kilka dni wczesniej...
Zwyklej przyzwoitosci w biznesie po prostu brakuje - teraz dyma sie klienta na
kazdym kroku, przy najmniejszym bledzie, za jeden grosz robia z siebie szmaty.
To tyle w temacie masla i telefonow

q