Ktory telefon do <> 1000zl?

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Grawer.Gift
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 15

Post napisał: Grawer.Gift » 05 gru 2014, 11:49

Zienek pisze:pojemność baterii na 1.5 do 2 dni jest dla mnie transparentna.
Zgadzam się bynajmniej.
Transparentna bateria jest tak samo adekwatna w warsztacie , albo jeszcze bardziej jak transparentny śrubokręt czy młotek, par excellence.

Tagi:

upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: upanie » 05 gru 2014, 13:24

Zgadzam się bynajmniej.
Pokazując publicznie jakim to jest się wspaniałym osobinkiem na tle otumanionego społeczeństwa warto znać znaczenie słów, których się używa.
czilałt...

Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 05 gru 2014, 13:37

Dokładnie tak
Zapoznaj się ze słowem ,,sarkazm"
później ze słowem ,,transparentny"

Nie za dużo na jeden raz?

Jeśli nadążasz POŁĄCZ TO W CAŁOŚĆ i zajarzysz do czego dążyłem.

Przyznam że łapki opadły jak przeczytałem próbę skoczenia mi na garba - szacun za odwagę, minus za brak poczucia humoru.
Ale zaistniałeś to się liczy.

upanie
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: upanie » 05 gru 2014, 13:42

Ulala ale mi poleciałeś, normalnie nie pozbieram się do końca roku.
Oczywiście zawsze można się wykręcić sarkazmem czy żartem ale gdyby tak faktycznie było to gul tak bardzo by Ci nie skoczył.
czilałt...

Grawer.Gift

Post napisał: Grawer.Gift » 05 gru 2014, 13:50

Ustalmy że też się zgadzasz na transparentne baterie ?
Bo jak nie to cała moja robota na marne.
To trochę tak jak oliwa z oliwek - SPRÓBUJ KUPIĆ TAKĄ ,,ZWYCZAJNĄ " nie z oliwek.
A gule to tylko gotowane więc nie ma obawy że skaczą.

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: IMPULS3 » 05 gru 2014, 15:33

Grawer.Gift pisze:To trochę tak jak oliwa z oliwek - SPRÓBUJ KUPIĆ TAKĄ ,,ZWYCZAJNĄ " nie z oliwek.
No wiesz, ostatnio jakieś chipsy miały napis ''chipsy z prawdziwych ziemniaków" . :mrgreen: Najwyrażniej te od innych producentów mają ziemniaki nieprawdziwe.... :mrgreen: Wiec się da. :razz:

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 06 gru 2014, 14:32

Grawer - nie bateria jest u mnie transparentna, tylko jej pojemność :P

Chodziło mi o to, że nie widzę tego, jak bardzo szybko zjadana jest energia z baterii, bo telefon często wisi na kablu.

Stąd skrót myślowy o niezauważalności, przezroczystości, transparentności.

mc2kwacz
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10

Post napisał: mc2kwacz » 06 gru 2014, 19:25

Uch, dobrze że nie otworzyłem forum wcześniej, i to nie ja miałem wątpliwości czy coś jest ze mną dzisiaj nie teges, czy może kawa była oszukana, że nie pojmuję transparentnych baterii ;)
Upanie, spoko, koniec kroku już bliski :mrgreen:

Wracając do TEMATU, czyli produktów spożywczych o które zdaje się pytał oprawca ( :wink: ), to ostatnio, kiedy byłem w wielkim markecie spożywczym, między innymi z misją zakupu masła do kanapek, to sprawdziłem WSZYSTKIE "masła ekstra" na półce i okazało się, że tylko dwa z nich były masłem a pozostałe mieszanką z margaryną w różnych proporcjach. Również te które dumnie i dla niepoznaki głosiły 82% tłuszczu. Nawet "Łaciate" po analizie okazało się kantem. Podobnie jak wszystkie "osełki" które sprawdziłem przy okazji. Wskazówka, na prawdziwym maśle jest napisane wprost: "82% tłuszczu MLECZNEGO", i daje się to również rozpoznać porównawczo sondując twardość kostki w tej samej temperaturze (masło jest wyczuwalnie twardsze).
A inny rodzaj szwindlu, to na tej samej półce identycznie opakowane masło 200g i 170g, pomieszane ze sobą, dokładnie w tej samej cenie detalicznej :)
Co do chipsów a nawet frytek, to już od lat wielu (większości?) z nich nie produkuje się bezpośrednio na drodze obierania, krojenia i smażenia ziemniaków. Tak samo jak lodów nie robi się z mleka a bardziej z... białka mięsnego. Dla odmiany w kiełbasie potrafi być mniej niż 25% wagowych mięsa.
Ale, kto by się tam przejmował. Po pierwsze - raz się żyje, po drugie - na coś trzeba w końcu umrzeć, po trzecie - liczy się smak i aromat, czyli DOBRE WRAŻENIE :) W ogóle dobre wrażenie bije wszelkie rekordy popularności w dzisiejszym świecie.

[ Dodano: 2014-12-06, 19:42 ]
Grawer.Gift pisze:Kiedyś kino było sztuką. terz idę do kina i najpierw przedzieram się przez bar, później siedzę obok kolesia który wyżera czipsy czy popcorn z szelszczącego papieru , inny wysiorbuje resztki napoju przez rurę aż zaciąga papierowe denko z kubka, jak zgasną światła to ślimaki kończą wysyłanie esemesów i świecą smartfonami , tabletami i innym badziewiem .
Czy nadal to sztuka czy już wiocha?
Eeee. Taka obyczajowość. Kino urosło do rangi sztuki dopiero stosunkowo niedawno. Wcześniej była to rozrywka z gruntu plebejska.
Albo taki teatr szekspirowski. W oryginale, wszyscy widzowie stali i żywo reagowali na to co się działo na scenie. Arena dla publiki była wysypana na grubo warstwą łupin z orzechów. Po to, żeby widzowie mogli się odlewać nie ruszając z miejsca. A musieli się odlewać, bo podczas pokazu żłopali piwo w ilościach hurtowych. Przy tym wszystkim, te szelesty, siorbanie i wysyłanie smsów w czasie reklam przed filmem, to wydaje się pikuś.
W kulturalnych warunkach film można obejrzeć w domu, na odpowiednio dużym TV z odpowiednio dobrym audio. Ale nie pomagajmy złodziejom :razz: Żartuję, teraz takie rzeczy w każdej chałupie w mieście. Poza tymi, w których nie ma TV z przyczyn ideologicznych, a lokatorzy rekompensują to sobie niszcząc wzrok ma małych pierdzi-ekranikach komputerków :)

logicsys
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7

Post napisał: logicsys » 07 gru 2014, 23:08

No wlasnie, teraz kino dla grawera to kicz i wogole upadek wszystkiego i wszedzie. A mona liza czy inne wielkie dzielo mistrza pedzla to majstersztyk. Ciekawe co mysleli owczesni ludzie o tworcy. Moze za 100 lat ludzie beda sie spuszczac nad graffiti obecnych blokersow.

Takie gdybanie w stylu analizy wierszy na jezyku polskim: "co autor mial na mysli". Wypowiedz inna niz "klucz" jest zla. A tak na prawde autor sie pewnie nachlal dobrego bimberku i skrobnal cos w przerwie miedzy imprezami :mrgreen:

Zabawne jest takie wytykanie innym. "Ja jestem bardziej swiadom sztuki i mozecie mi buty czyscic..." Tak to wyglada.

A tak w temacie. Niezle to wyglada, a jeszcze nie tak dawno to bylo SF:

https://www.facebook.com/video.php?v=10 ... 26&fref=nf
byl Spnner PD, CTX 310 eco (sinumerik 840D, 810, autoturn, shopmil)

jest Mazak integrex 400 (mazak matrix) Anayak HVM3800 (Heidenhein 426), gibbscam

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: pitsa » 08 gru 2014, 07:01

My też tworzymy "sztukę". :-)
Co może nie? ;-)
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat