Kompresor 100L W3 600L/min

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
gincu99
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 61

Post napisał: gincu99 » 03 gru 2014, 14:35

Tak wiem wiedzy nie wiadomo jakiej nie mam
bo mam dopiero 15lat dopiero się uczę

Ale taki dodatkowy kompresorek z silnika dolnozaworowego da się zrobić w wolnym czasie popróbuję zrobić coś takiego i zobacze
A jak uzbieram kase to kupie tego chińskiego i dołożę tą sprężareczke z silnika i silnik 300w coś tam może da

A o odkręcające się śruby to tam kij z tym
Gdybym zakłądadł są sprezarke z silnika to po pierwsze dłuższe paski kupić i dospawać kątowniki pod silnik

Mam nadzieję że wytrzyma kilka lat bez awari

Tagi:

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 03 gru 2014, 19:43

Chińska? Jak będziesz nią pracował, to żeby parę miesięcy wytrzymała to będzie sukces.

Autor tematu
gincu99

Post napisał: gincu99 » 03 gru 2014, 20:29

To bedziemy korzystac z gwarancji

Awatar użytkownika

panzmiasta
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 10

Post napisał: panzmiasta » 03 gru 2014, 20:55

Zapewne kupując ja dostaniesz paragon a nie fakturę i jak ci odeślą zepsutą z odpowiedzią że była źle użytkowana i używana do zastosowań przemysłowych ? Co wtedy ...
Można przyjąć w miarę dokładnie że 1kw daje na minutę 100 l sprężonego powietrza przy ciśnieniu 6atm , czyli realne ciśnienie jakie nas interesuje [ choć do piaskowania lepsze wyższe ] -;
wstawienie "dodatkowych" 300w i silnika z pralki cudu Ci nie zrobi , do tego musisz mieć presostat , zabezpieczenie silnika oraz zawór bezpieczeństwa na butli i zawór zwrotny za chłodnicą powietrza- to tak z grubsza . I wiekiem nam tu oczu nie mydl :grin: , ja w tym wieku za kasę naprawiałem motocykle i sam sobie na prawko uzbierałem ... ale wtedy forów nie było , nie było tak łatwo :mrgreen: .
Tak że sam lepiej za dużo nie kombinuj , uzbieraj na dobry kompletny kompresor ewentualnie z większą butlą i wtedy będzie to na pewno bezpieczne
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam

Autor tematu
gincu99

Post napisał: gincu99 » 03 gru 2014, 22:20

No kompresor bd kompletny
400l/min jest całkiem spk nawet by mi wystarczyło
Ale no właśnie czy go nie zajadę zbyt szybko

Bo 3 motorki to na początek bd musiał wypiaskować
A później to coś komuś jakieś pi***ołki tez bd piaskował

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 15
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 04 gru 2014, 00:43

Fajny młody człowiek jesteś, więc pisz po polsku. :)

Agent0700
Posty w temacie: 16

Post napisał: Agent0700 » 04 gru 2014, 10:11

Witam

Chrzanicie, że się nie da czytać.

Chińskie kompresory wcale nie są takie złe.

Sam używałem, trochę sprzedawałem tego, trochę naprawiałem.

Chodzi to parę lat bez problemu, znajomy używał 2-tłokowego caprala (V, napęd bezpośredni, 2800 obrotów) w lakierni stodołowej, lakierował skutery, zderzaki samochodowe, takie tam mniejsze rzeczy, ze 3 lata kompresor działał praktycznie codziennie, tylko do szliferki pneumatycznej wiatru brakowało.

W ciągu tego czasu ze 2x były wymieniane blaszki zaworowe.

Teraz jak nie chce pompować Wana do piaskowania to wciąż męczy tego caprala, sprzęt ściorany na maxa, widać po nim, że przebieg ma spory a wciąż sprawny, zwrócił się już kilka razy.

Miałem ich z 10 sztuk, została 1 sztuka. A posprzedawałem znajomym i z ogłoszeń, nikt nie przyszedł z reklamacją.

A taki kompresor z napędem paskowym ma mniejsze obroty, jestem pewien, że będzie chodził parę lat, nawet jak się spali silnik, można wymienić, jak będzie olej to się nie zatrze, części do pompy można dokupić, są w internecie, blaszki jakieś zaworowe, to prosta konstrukcja, nie ma się co psuć.

A narzekają ci, którzy nie mieli a wiedzą lepiej, jak widać jest takich sporo.

Pozdrawiam

Jacek
Kto się nie bawi, ten nie żyje :-)
Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.

Awatar użytkownika

panzmiasta
Posty w temacie: 10

Post napisał: panzmiasta » 04 gru 2014, 16:49

Skarbie jak byś miał ochotę przeczytać mój post z poprzedniej strony :lol: to byś wiedział że miesiąc temu znajomemu kupiłem V-kę za 650zł takie jak to http://allegro.pl/kompresor-olejowy-spr ... 30417.html , odpadły 2 śruby zaraz po uruchomieniu i wejście do powietrza było za małe , musiałem rozebrać i rozszlifować . Piszesz , że tylko kilka razy trzeba było rozebrać kompr w ciagu 3 lat , ja kupnego Wana dziewiczo rozbierałem po 20 lat pracy w pegieerze i co wymieniłem- panewki ,2łożyska, pierścienie i olej i po remoncie , 10 lat nie zaglądałem i teraz wymieniłem zaworek zwrotny bo musiałem i tłoczące bo chciałem mieć jeszcze lepiej . A u mnie nie ma lekko , piaskarka , klucz pneumat , i już zajeździłem 3 szlifierki proste . Chinki nie są najgorsze ale są zrobione z g. i nawet pachną jak g. - . Do stodołowej amatorki jak najbardziej , do pompowania kół i piłek spoko ... 5 ram od komarka też wypiaskuje i tyle

PS: Powietrze jakie dają katalogowo chinki trzeba dzielić na pół i wtedy wyjdzie nam realne ciśnienie :grin: a tu na koniec szybkie zdjęcie połowy gadgetów jakie dostaje często do obsługi mój Wan .[ za wyjątkiem tłumika od motocykla :lol: ]
Załączniki
pneumatyka.jpg
perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam

Autor tematu
gincu99

Post napisał: gincu99 » 04 gru 2014, 17:06

Właśnie o to mi chodziło
Dostępność cześci jak jest z tym da się kupić
Tłoki, panewki, pierścienie itp.
Sam sb poradzę z naprawą kompresora, a silnik jak coś to mam bodajże 3Kw albo 3,5Kw już nie pamiętam
Więc jak coś by się działo z silnikiem to mogę tanio naprawić

Wiadomo po 6h kompresor nie będzie u mnie pracował więc myślę, że chiński powinien mnie zaspokoić oczywiście na początek. Bo wiadomo Apetyt rośnie w miarę jedzenia

W wakacje bd najintensywniej używany lub też w ferie

Agent0700
Posty w temacie: 16

Post napisał: Agent0700 » 05 gru 2014, 08:23

Witam

Pewnie źle trafiłeś z tym kompresorem, zdarza się.

Natomiast nie jest tak, że kompresor po paru miesiącach nadaje się do wyrzucenia.

Podobny do tego z linku mam do sprzedania za 500 zł, nowy bez gwarancji.

Pozdraiwam

Jacek
Kto się nie bawi, ten nie żyje :-)
Zakres działalności: gwałty, wymuszenia, haracze.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”