Witam właśnie rozpocząłem prace w nowej firmie i natchnąłem sie na maszynę Alpina z sinumericem 880 na pokładzie a z okazji ze pracowalem na innym był bym wdzięczny za informacje na temat obsługi bo tam mało wiedza na jej temat
skopiowałem sobie instrukcje 810/840 moze trochę pomoże z tym ze on ma troszkę odmienny pulpit sterowniczy od TAE 25 na której chwilkę pracowałem
Sinumeric 880
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Czy wiecie Panowie jak przywrócić maszynę ze stanu 43 PLC CPU Ausgeffalen?
Na panelu plc świecą się obydwie lampki: zielona i czerwona.
W sterowaniach 850 wiem, że jest przełącznik RUN - STOP, ale 880 jeszcze nie widziałem.
Zdarzyło się też podnosić PLC przez kartę interace z laptokiem na STEP5, ale to spowodowane było rozładowaniem accu na zasilaczach PLC.
PS
Poczytałem na http://www.automation.siemens.com/doconweb
Kolega popełnił błąd - nie wyeFował (LOSCHEN - LADEN) pamięci przed wgraniem TEA
Już jest OK
Na panelu plc świecą się obydwie lampki: zielona i czerwona.
W sterowaniach 850 wiem, że jest przełącznik RUN - STOP, ale 880 jeszcze nie widziałem.
Zdarzyło się też podnosić PLC przez kartę interace z laptokiem na STEP5, ale to spowodowane było rozładowaniem accu na zasilaczach PLC.
PS
Poczytałem na http://www.automation.siemens.com/doconweb
Kolega popełnił błąd - nie wyeFował (LOSCHEN - LADEN) pamięci przed wgraniem TEA
Już jest OK
Rok 2007 "... Jeśli dojdziemy do władzy, to uprościmy i obniżymy podatki"
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
tak Voest Alpine V70cieslak_2005r pisze:Witaj .czy chodzi Ci o obrabiarke VoestAlpine ?
Ja pracuje na takim wynalazku sin820d (VA S-50)
niestety ciągle sie psuje i nic na niej nie działa jak powinno ale lada dzień przechodze na Hass-a
Idealnie rzne głupa
pomaga mi w tym wykrawarka laserowa TRUMPF TCL 3030
pomaga mi w tym wykrawarka laserowa TRUMPF TCL 3030