Moje pierwsze CNC.
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 6
Kurde, trzeba było rozbić, razem przekraczają 45 Euro. Zamówiłem też z miss_my_car śrubę 600mm, za 49$, ciekawe czy mi naliczą. Podobno jak idzie kurierem to też większa szansa na naliczenie opłat. Mam nadzieję, że dużo ci nie naliczą, VAT to pikuś, ale koszty odprawy mogą zaboleć. Ale chyba i tak wyjdzie, niż kupowanie chińskich śrub w Polsce.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Co do sytuacji to możesz zapytac DHL jak to rozegrać.
Kiedyś robiłem z producentem z Chin biznesy - cliła mi agencja DHL i robili wszystko tak, żeby było dobrze
Oczywiście najprostsza i najuczciwsza droga to: Panie, nie wiem co ten chinol wpisał... wie pan jak to z nimi. Prawdziwa wartość to tyle i tyle i od tego oczywiście płacę.
Kiedyś robiłem z producentem z Chin biznesy - cliła mi agencja DHL i robili wszystko tak, żeby było dobrze

Oczywiście najprostsza i najuczciwsza droga to: Panie, nie wiem co ten chinol wpisał... wie pan jak to z nimi. Prawdziwa wartość to tyle i tyle i od tego oczywiście płacę.
Mniej gadania - więcej robienia.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 17
Sprawa się wyjaśniła.
Zamawiałem na dwóch aukcjach, jedną sztukę za którą zapłaciłem wysyłkę(i to jest chyba ta sztuka)
oraz 2 szt. z wysyłką gratis(te pewnie pójdą dłużej). Myślałem, że wyśle to w jednej paczce ale chyba tak nie jest.
Wysłałem im wszystkie skany do śruby za którą płaciłem wysyłkę i odpisali mi, że nic mi nie doliczają, jedynie mam VAT zapłacić kurierowi.
Zamawiałem na dwóch aukcjach, jedną sztukę za którą zapłaciłem wysyłkę(i to jest chyba ta sztuka)
oraz 2 szt. z wysyłką gratis(te pewnie pójdą dłużej). Myślałem, że wyśle to w jednej paczce ale chyba tak nie jest.
Wysłałem im wszystkie skany do śruby za którą płaciłem wysyłkę i odpisali mi, że nic mi nie doliczają, jedynie mam VAT zapłacić kurierowi.
-
- Stały bywalec (min. 70)
w przypadku śrub kulowych, to jednak jest gigantyczna. w polsce śrubka chinska mnie interesująca 320, u chinczyka 170. Z taką przebitką, to ja nie chcę kupować od ręki, mogę poczekać. Inny osprzęt już kupię w Polsce, bo tam faktycznie jest niewielka różnica.G3d pisze:Ja tam wolę dać zarobić swoim.
Różnica nie jest gigantyczna, a jak tak dalej pójdzie to w Polsce NIC nie kupimy od ręki.
I rozumiałbym, jakbyś pisał o kupowaniu polskich produktów, tu jest mowa o chińskich. Ale w sumie to nie potrzebny offtop.