Ciekawe, zwariowane i takie sobie. Pomysły i wynalazki.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Widzę ,że nie jestem osamotniony...mc2kwacz pisze:ŻAŁOSNA TANDETA WKRĘTOPODOBNA z firmy Wkręt-Met, wykonana ze stali o konsystencji plasteliny.
Ostatnio kupiłem paczkę kołków 8mm, do tego wkręty na klucz 10 w komplecie.
Na 100 wkrętów 70 dało radę bo kręciłem delikatnie .
Reszta pomimo kręcenie z wyczuciem poszła w las... i trzeba było wiercić obok..
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
Jak ma przemysł prezentować klasę, skoro w Polsce ciężko jest dostać wyroby podstawowe już nie tylko dobrej, ale po prostu przyzwoitej jakości.
Wystarczy wejść do "żelaźniaka" na zachodzie i od razu widać gdzie jesteśmy mentalnie i technologicznie. Tam w każdym sklepie tego typu można kupić narzędzia dobre jakości a materiały wyłącznie dobrej jakości. Stal wyłącznie galwanizowana albo pasywowana inaczej, mosiądz i nierdzewka. Czegoś takiego jak u nas - czarnych gwoździ, śrub, nakrętek, naturalnie rdzewiejących wyrobów blaszanych prod spółdzielni inwalidów, po prostu NIE MA. Nie spotyka się. U nas, żeby kupić materiały nierdzewne, trzeba wiedzieć gdzie i zwykle zamawiać wysyłkowo.
W sklepach z metalami kolorowymi sprzedaje się nierdzewkę mosiądz, aluminium, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć jaki to gatunek i czy w ogóle JAKIKOLWIEK gatunek.
Takie wkręty jakie robi Wkręt-Met, należałoby wetknąć właścicielowi tej firmy w tyłek i przykopać z całej siły, żeby mu czołem wyszedł. To jest celowe, świadome i z premedytacja wypuszczanie tandety na rynek i działanie na szkodę klientów. Zwykłe oszustwo. Lepiej od razu przejechać się po (oczywiście pogardzanych przez sklepikarzy) marketach typu OBI i Castorama i tam poszukać czegoś co się W OGÓLE nadaje żeby się do tego zbliżyć ze śrubokrętem albo co gorsza kluczem.
Kiedyś przyszła do mnie ekipa dekarzy robić przedłużenie dachu. Nie nie, nic nie kupować, tylko drewno... Jak zobaczyłem, że chcą mi więźbę zbijać gwoździami zamiast skręcać śrubami, i do tego gwoździami surowymi, od razu wstrzymałem prace, pojechałem do sklepu, kupiłem okucia, śruby i ocynkowane gwoździe karbowane i zapowiedziałem, że jak zobaczę że gdziekolwiek wbijają ten swój szajs, to od razu wynocha i grosza nie zapłacę. A majster do mnie, że on kupuje czarne bo... ocynkowane są za drogie! K....! 2 tysiące za niecałe 2 dni roboty i na 5 kilo lepszych gwoździ mu szkoda! Z taką mentalnością, faktycznie pozostaje tylko postawić Niemca z kijem nad Polakiem, i niech się uczy rozumu i logiki w pracy.
Wystarczy wejść do "żelaźniaka" na zachodzie i od razu widać gdzie jesteśmy mentalnie i technologicznie. Tam w każdym sklepie tego typu można kupić narzędzia dobre jakości a materiały wyłącznie dobrej jakości. Stal wyłącznie galwanizowana albo pasywowana inaczej, mosiądz i nierdzewka. Czegoś takiego jak u nas - czarnych gwoździ, śrub, nakrętek, naturalnie rdzewiejących wyrobów blaszanych prod spółdzielni inwalidów, po prostu NIE MA. Nie spotyka się. U nas, żeby kupić materiały nierdzewne, trzeba wiedzieć gdzie i zwykle zamawiać wysyłkowo.
W sklepach z metalami kolorowymi sprzedaje się nierdzewkę mosiądz, aluminium, ale nikt nie jest w stanie powiedzieć jaki to gatunek i czy w ogóle JAKIKOLWIEK gatunek.
Takie wkręty jakie robi Wkręt-Met, należałoby wetknąć właścicielowi tej firmy w tyłek i przykopać z całej siły, żeby mu czołem wyszedł. To jest celowe, świadome i z premedytacja wypuszczanie tandety na rynek i działanie na szkodę klientów. Zwykłe oszustwo. Lepiej od razu przejechać się po (oczywiście pogardzanych przez sklepikarzy) marketach typu OBI i Castorama i tam poszukać czegoś co się W OGÓLE nadaje żeby się do tego zbliżyć ze śrubokrętem albo co gorsza kluczem.
Kiedyś przyszła do mnie ekipa dekarzy robić przedłużenie dachu. Nie nie, nic nie kupować, tylko drewno... Jak zobaczyłem, że chcą mi więźbę zbijać gwoździami zamiast skręcać śrubami, i do tego gwoździami surowymi, od razu wstrzymałem prace, pojechałem do sklepu, kupiłem okucia, śruby i ocynkowane gwoździe karbowane i zapowiedziałem, że jak zobaczę że gdziekolwiek wbijają ten swój szajs, to od razu wynocha i grosza nie zapłacę. A majster do mnie, że on kupuje czarne bo... ocynkowane są za drogie! K....! 2 tysiące za niecałe 2 dni roboty i na 5 kilo lepszych gwoździ mu szkoda! Z taką mentalnością, faktycznie pozostaje tylko postawić Niemca z kijem nad Polakiem, i niech się uczy rozumu i logiki w pracy.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 119
Giętarka do cienkich rurek z... frezarki i imadła
http://www.dl1dow.de/inhalt/selbstbau/r ... /index.htm

rolki zamocowane na szczękach imadła, które pełni role siłownika w klasycznych giętarkach, a frezarka tylko napędza jedną z nich..
http://www.dl1dow.de/inhalt/selbstbau/r ... /index.htm

rolki zamocowane na szczękach imadła, które pełni role siłownika w klasycznych giętarkach, a frezarka tylko napędza jedną z nich..
Ostatnio zmieniony 31 sie 2014, 17:19 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Taka wypowiedź jest własnie przykładem mentalnych niedostatków. Bida jest wszędzie wokół mimo pozorów dobrobytu, więc handel tandetą kwitnie. Do tego cały biznes jest albo obcy, albo niedofinansowany.mc2kwacz pisze:(...) Z taką mentalnością, faktycznie pozostaje tylko postawić Niemca z kijem nad Polakiem, i niech się uczy rozumu i logiki w pracy.
W mojej okolicy (środek dużego miasta) jedynymi sklepami w "zasięgu spacerowym" są trzy biedronki i lidl. Rodzimy handel nie przetrwa. I sam widziałem, jak nowy obcy właściciel niszczy kupione dobre polskie firmy. Ten twój Niemiec z kijem już tu stoi i wali po głowie, gdy tylko ktoś ma większe ambicje.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD