drążenie metodą domową
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 20
Miałem podobny plan tzn. wiadro węgla drzewnego (paliwo do grila), przez który przesączam wodę ale doby nie starcza na wszystkie moje pomysły.
Może ktoś chętny przetestuje?
Węgiel drzewny jest mocno porowaty, filtrację powinien zapewnić ale nie wiadomo czy poradzi sobie z jonami? Pewnie nie za bardzo, gdyż rozwiązanie stosowane było by na skalę przemysłową a tak nie jest.
Może ktoś chętny przetestuje?
Węgiel drzewny jest mocno porowaty, filtrację powinien zapewnić ale nie wiadomo czy poradzi sobie z jonami? Pewnie nie za bardzo, gdyż rozwiązanie stosowane było by na skalę przemysłową a tak nie jest.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Jeśli ma być punkcik to może za coś
Nieżle tną aluminium maszyny stolarskie. Jedyna przestroga to fakt zamykania się rzazu za piła w materiałach walcowanych i wytłaczanych. Siła zamkniecia jest tak duża ( gdy wystapi) że nie ma co liczyć na utrzymanie użytku w reku , często nawet może wrecz zakleszczyć narzedzie. I przy cięciu smarować olejem ,łojem lub innymi paskudztwami.
Nie potrzeba budować drutówki dla jednego detalu.
Nieżle tną aluminium maszyny stolarskie. Jedyna przestroga to fakt zamykania się rzazu za piła w materiałach walcowanych i wytłaczanych. Siła zamkniecia jest tak duża ( gdy wystapi) że nie ma co liczyć na utrzymanie użytku w reku , często nawet może wrecz zakleszczyć narzedzie. I przy cięciu smarować olejem ,łojem lub innymi paskudztwami.
Nie potrzeba budować drutówki dla jednego detalu.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
węgiel drzewny do grila nie jest za dobry jako filtr bo zawiera jakieś smoły itp
próbowałem kiedyś na wodnym roztworze etanolu (takie tam eksperymenty biochemiczne
) i cała smoła przeszła z filtra do roztworu.
Tani i na pewno lepszy jest węgiel akwarystyczny
próbowałem kiedyś na wodnym roztworze etanolu (takie tam eksperymenty biochemiczne

Tani i na pewno lepszy jest węgiel akwarystyczny
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 8
Szukając żywicy do utrwalenia szerszenia (inny wątek zaczęty przeze mnie), znalazłem, jak to często bywa, przez przypadek, PUROLITE C100E.
pozdrawiam
pozdrawiam
--
Im mniej błędów tym lepiej.
PiotrC
Im mniej błędów tym lepiej.
PiotrC
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
pily stolarskie śluza do cięcia drewna i do tego są skonstruowane, nawet amator powinien o tym wiedzie, maja za wysokie obroty, co spowoduje zagrzanie Alu i przyklejenie do tarczy, nawet jak będziesz to topił w oleju.qqaz pisze:Jeśli ma być punkcik to może za coś
Nieżle tną aluminium maszyny stolarskie ... I przy cięciu smarować olejem ,łojem lub innymi paskudztwami....
punkcik raczej za ....
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.