Szacunek do pracownika ?
-
- Posty w temacie: 3
Pomysł dobry,tyle ,ze np są takie patologie ,ze kilka bateryjek ,do lampki ściąga się z drugiego końca Polski ,bo są o 3 gr tańsze. Ze przesyłka jest droższa niż te bateryjki i trwa to miesiąc zamiast dzień ,to nie istotny szczegół. Zanieś im taka fakturę i od razu idź do domu-świadectwo pracy przyślą ci pocztą.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Zachowanie zasad BHP to podstawa. Jak nie masz odpowiedniego sprzętu, to nie są przestrzegane zasady BHP. A to już można zgłosić w odpowiednie miejsce. Ale że człowiek nie chce się nigdy wykłócać, to szkodzi swemu zdrowiu, byle się nie wychylić. Jeśli wszyscy będziemy walczyć o swoje, to może wreszcie zaczna nas szanować, nie?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
NIEbenekSpodenek pisze: Jeśli wszyscy będziemy walczyć o swoje, to może wreszcie zaczna nas szanować, nie?
Tu się zgadzamy ( chyba).
Gdybym ja był szefem firmy to szanowałbym pracownika, nie dlatego że ,,walczy o swoje", a z zupełnie innych powodów:
- wiedza
-doświadczenie
-solidność
Gdybym był pracownikiem to szefa szanowałbym za:
-stabilną sytuacje w firmie- stabilne zatrudnienie
-uczciwe traktowanie moich umiejętności i zaangażowania
-terminowe wypłacanie wynagrodzenia
Jakoś w żadnym przypadku czy to szefa czy pracownika nie pasuje mi teza że ,,walka o swoje" w minimalnym choćby stopniu WARTA BYŁA SZACUNKU drugiej strony.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
Swieta prawda... ale za walke o swoje to watpliwe zeby ktos nas szanowal.SZanujmy sie sami i miedzy soba to bedzie choc troszke lepiejGrawer.Gift pisze:NIEbenekSpodenek pisze: Jeśli wszyscy będziemy walczyć o swoje, to może wreszcie zaczna nas szanować, nie?
Gdybym ja był szefem firmy to szanowałbym pracownika, nie dlatego że ,,walczy o swoje", a z zupełnie innych powodów:
- wiedza
-doświadczenie
-solidność
Gdybym był pracownikiem to szefa szanowałbym za:
-stabilną sytuacje w firmie- stabilne zatrudnienie
-uczciwe traktowanie moich umiejętności i zaangażowania
-terminowe wypłacanie wynagrodzenia
Jakoś w żadnym przypadku czy to szefa czy pracownika nie pasuje mi teza że ,,walka o swoje" w minimalnym choćby stopniu WARTA BYŁA SZACUNKU drugiej strony.
Ciekawe podejscie i pobozne zyczenia wiec rozumiem ze pracownika ktory nie przestrzega BHP [mimo ze ma wymagany sprzet] powinno sie zwalniac natychmiastowo z pracy?Zachowanie zasad BHP to podstawa. Jak nie masz odpowiedniego sprzętu, to nie są przestrzegane zasady BHP. A to już można zgłosić w odpowiednie miejsce. Ale że człowiek nie chce się nigdy wykłócać, to szkodzi swemu zdrowiu, byle się nie wychylić. Jeśli wszyscy będziemy walczyć o swoje, to może wreszcie zaczna nas szanować, nie?
sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
-
Mądrze napisane, ale zwróć uwagę, że często tak zwane cojones pracownika są bardzo doceniane przez pracodawcę. Z prostego powodu - jak zawalczy o swoje, tak zawalczy o firmowe. Oczywiście dotyczy to co najmniej tak zwanego średniego szczebla.Grawer.Gift pisze:NIEbenekSpodenek pisze: Jeśli wszyscy będziemy walczyć o swoje, to może wreszcie zaczna nas szanować, nie?
- wiedza
-doświadczenie
-solidność