5m/s 5G najszybszy laser Kimla

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów
Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 22

Post napisał: slashdot » 18 cze 2014, 20:54

Dałbym kolejne ostrzeżenie obu: www.kimla.pl_ i oprawcafotografii. To jest szeroko pojęta autoreklama i zbaczanie z głównego tematu.

Poza tym jedno z mniej ciekawych stoisk i nie ma mnie na zdjęciach :grin: :grin: :grin:

Tagi:

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 32

Post napisał: oprawcafotografii » 18 cze 2014, 21:01

Kolego malolotny - co ja niby samoreklamuje? ;)

q

Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)

Post napisał: slashdot » 18 cze 2014, 21:12

"frezy specjalizowane do aluminium i stali" :grin: :grin: :grin:

przemo
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 10

Post napisał: przemo » 18 cze 2014, 21:42

Panowie proponuje wrócić do tematu rozmowy i dlatego mam pytania na które chciałbym uzyskać odpowiedzi od firmy kimla. Nie wiem dlaczego zachęca nas pan cały czas ze można wszystko zobaczyć u pana w firmie i ze możemy sprawdzać tam wszystko do woli. Dla informacji,ja i przypuszczam ze większość kolegów chciała zobaczyć to wszystko na targach z prostego powodu a mianowicie jest tam też wiele firm konkurencyjnych z którymi można to wszystko sprawdzić i porównać. Nie wiem jak inni koledzy ale ja będąc tam cały dzień nie zobaczyłem żadnej innej ciętej blachy niż blacha 1,5mm nierdzewna wiec pytam dlaczego, dodatkowo mam pytanie do kolegów czy być może ktoś z was widział a jeśli tak to jaką. Kolejne moje pytanie brzmi co moc 8KW daje skoro na pewno nie cięcie większych grubości blach. Kolejne pytanie brzmi jak jest z cięciem metali kolorowych bo według moich informacji zaczerpniętych z wiarygodnych źródeł jest to mocno ryzykowne na źródłach IPG i szczerze mówiąc wszyscy używający ich źródeł nie cieli żadnej blachy kolorowej a co jeszcze ciekawsze nie widziałem nawet próbek które by posiadali. Kolejne pytanie to o których to niby dinozaurach jest tu mowa że nie posiadają napędów liniowych bo używa pan dość ogólnych sformułowań które według mnie są mało precyzyjne a niektóre kłamliwe więc prosiłbym o tą informację. Kolejne pytanie które na które chciałbym uzyskać informację to jak pan wyliczył ze godzina robocza pracy lasera to koszt 50zł, pracuje dość długo w usługach i szczerze mówiąc zastanawia mnie skąd taka informacja. Prosiłbym tu nie porównywać się do laserów CO2 ponieważ chodzi mi o info skąd pan wyliczył takie dane dla swojego lasera.

pozdrawiam

Pozdrawiam
TruTops Laser/Punch/Bend/Calculate/Fab
SolidWorks/AutoCad
SolidCam
Laser/Punch/Bend/milling

mariuszd.93
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7

Post napisał: mariuszd.93 » 18 cze 2014, 21:48

Fascynujące jest to jak KIMLA.PL potrafi wymigać się od odpowiedzi na fakty dotyczące sławnego już lasera 8KW...
Z tego co widać większość zalogowanych osób, które napiszą coś podważającego wielkość, doświadczenie i jakość produktów KIMLA uznanych jest za działanie konkurencji.
Jak szeroką wiedzę KIMLA.PL posiada na temat nie tylko urządzeń produkowanych przez dinozaurów i resztę świata ale też o sytuacji finansowej i przyszłości firm produkujących urządzenia??!! (żenujące)
Wiedza, którą posiadł KIMLA jest z XXII wieku!!!
Nawet sam potrafi dostosować głowicę do swoich potrzeb ...
http://www.highyag.com/Laser-Processing ... O-FSC.html
W zakładce technical data znajdują się informacje do jakiej mocy są głowice ...( sami zobaczcie)
Głowica HIGHYAG MZ ( dokładnie ta która w pierwszy dzień się spaliła) jest do 4KW a złoty medalista przerobił ją do 8KW i z prędkością światła wypalał orzełki ....
Co do jakości nie chcę się powtarzać ... w gablotkach były próbki wycięte z blachy 8mm - inny złoty medalista targów ze swoim PCS lepiej się przebija przez blachę.

Jak powiedział kiedyś Stanisław Lem... Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: pitsa » 18 cze 2014, 23:41

Panowie, nie jesteście dumni z tego, że mamy tylu wspaniałych konstruktorów prześcigających konkurencję? Szybkość dostosowywania się firmy kimla do potrzeb klientów jest rewelacyjna, jak wielu innych firm w różnych branżach.
Taki przykład trzeba brać sobie do serca i też działać zdecydowanie i rozwijać się.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)

Post napisał: slashdot » 19 cze 2014, 00:01

pitsa pisze:Szybkość dostosowywania się firmy kimla do potrzeb klientów jest rewelacyjna, jak wielu innych firm w różnych branżach.
:lol: :lol: :lol: :lol: Może kolega rozwinie nieco tą głęboką myśl? O jakim dostosowaniu firmy Kimla do potrzeb klientów kolega pisze? I co do tego mają firmy z innych branż?
pitsa pisze:Taki przykład trzeba brać sobie do serca i też działać zdecydowanie i rozwijać się.
:shock: :shock: :shock: Czy z kolegą wszystko w porządku dzisiaj?

Autor tematu
www.kimla.pl_
Posty w temacie: 77

Post napisał: www.kimla.pl_ » 19 cze 2014, 00:04

Szanowni Koledzy,

Przedstawianie informacji jakoby w laserze firmy Kimla na targach spaliła się głowica jest pomówieniem w środkach masowego przekazu, ponieważ takie zdarzenie nie miało miejsca i jest wyłącznie czarnym PR konkurencji. Powtarzając takie nieprawdziwe informacje pomimo wyraźnego sprostowania narażają się szanowni koledzy na poważne konsekwencje:

"Kodeks karny wskazuje, iż osoba pomawiająca inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

Jest to przestępstwo pomówienia w typie podstawowym. Jeżeli dopuszczamy się takiego czynu za pomocą środków masowego przekazu (do których należy Internet), narażamy się na surowszą odpowiedzialność. Kodeks karny przewiduje w tej sytuacji obok kary grzywny czy ograniczenia wolności, także karę pozbawienia wolności do 1 roku."

Awatar użytkownika

slashdot
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)

Post napisał: slashdot » 19 cze 2014, 00:26

No to kolega mariuszd.93 poniesie skutki złego i lekkomyślnego postępowania. Wcześniej czy później musiało się tak stać. Chyba, że zarzut uczyniony jest prawdziwy. :mrgreen:

Z drugiej strony widać że firma Kimla musi mieć naprawdę duże doświadczenie w tego typu sprawach prawnych jeżeli cytuje k.k. Nie wiem jak na to mogą zareagować potencjalni klienci. Jak dla mnie to firma Kimla sama sobie tutaj robi czarny PR.

:grin:

Autor tematu
www.kimla.pl_
Posty w temacie: 77

Post napisał: www.kimla.pl_ » 19 cze 2014, 00:44

Zapewniam, że Pan Kimla wychowując się w rodzinie prawniczej jest z tą dziedziną obyty i na pewno nie da sobie w kaszę dmuchać.
Jeśli ktoś rozpowszechnia nieprawdziwe informacje w środkach masowego przekazu musi liczyć się z poważnymi konsekwencjami.
Jeśli ktoś ma choć trochę refleksu proszę takie wpisy pousuwać ponieważ niedługo może być już za późno.

Zachęcam natomiast do merytorycznej dyskusji o konkretnych rozwiązaniach technicznych stosowanych w laserach.
Chętnie podejmę poważną polemikę.

Ale podając tezy proszę również podawać argumenty ponieważ "tak jest bo tak i koniec" nie jest zbyt wiarygodnym argumentem.
Nie rozmawiamy o zabawkach więc proszę bądźcie poważni.

W miarę możliwości proszę również o podpisywanie się z jakiej firmy jesteście ponieważ zaangażowanie niektórych osób wyłącznie w ataki na firmę Kimla wskazują, że konkurencji wysiadają nerwy.
Proszę się podpisać i wówczas poważnie porozmawiamy.

Nie bądźcie tchórzami, przyłbica w górę!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”