Fotoradary

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: trzasu » 13 cze 2014, 21:40

bartuss1 pisze:wyszła ostatnio nowa dyrektywa odnosnie CE, aż mi sie nawet nie chce jej zgłebiać, atakuja mnie jedynie spamem o szkoleniach z CE i bardzo surowych wymaganiach dla maszyn i blablabla zastraszanie
przyznaje rację Korwinowi - ropieprzyc tą unie na 4 wiatry a zostawic strefe shengen, w brukselce tamtejsi koczownicy nie potrafią sie dogadac pomiedzy sobą, a nam będą rozkazywać
Byłem na tym szkoleniu, wydaje i się iż te wszystkie firmy consultingowe i szkoleniowe z CE (duże firmy) są gdzieś mocno umocowane i bardzo dobrze lobują, w ich interesie jest by te przepisy były jak najbardziej zawiłe i zmieniały się jak najczęściej.
Niedługo dojdziemy do etapu gdzie wyjście z domu będzie trzeb robić zgodne z normą.
UE to komuna, komunizm to ustrój, który dzielnie zwalcza problemy, które sam sobie stwarza ...

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 14 cze 2014, 08:09

poza samą unią miałem na mysli fakt, że Belgowie są podzieleni na conajmniej dwa obozy etniczne i nie potrafią się dogadać, w Hiszpanii podobnie, za dużo tego euroentuzjazmu było, wystarczyło tylko uwolnić handel i strefe bezclową i wymiany pracowniczej.
na poczatku przystapienia do unii czytalem jakiś dowcip na temat wymagan, ze w unii się cos tam zaleca, a u nas to musi być wdrożone no i mamy tak jak mamy, potencjalni klienci naszych dzialalności sp***rzają z polszy calymi rodzinami, a wszelkie "tuszczenie" o kant d rozbic, obiecanki cacanki i coraz wieksza kontrola w imię dobrobytu?

cos tam sie unia przekomarzała ze stanami o handel w strefie bezcłowej. sama idea znakomita, pomijam juz fakt że unia jest unią, ale na przyklad jakby Polsza miała taką strefę z usa, to handel kwitłby w najlepsze.
przykładowo oglądam nowe samochody. dodge ram w polszy 75 tys $, w usa 25 tys $, gdzie sie podziało 50 tys pomijając posredników i koszty transportu ? to jedyne 150 tys PLN. dealer ma wysoka marżę? a transportowiec bierze do ładowni tylko 100 samochodow biorąc od sztuki 25 tys dolców ? to tylko statek kupować za dowolnej wielkosci kredyt, bo szybko sie splaci hehe
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 11

Post napisał: trzasu » 14 cze 2014, 08:38

bartuss1 pisze:
cos tam sie unia przekomarzała ze stanami o handel w strefie bezcłowej. sama idea znakomita, pomijam juz fakt że unia jest unią, ale na przyklad jakby Polsza miała taką strefę z usa, to handel kwitłby w najlepsze.
e
Tylko jeszcze musimy zmienić jednostki miary, normy itp i może być tak jak piszesz.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”