Gratuluje bardzo fajnej i przemyślanej konstrukcji. No i ten test monety ...

Filtracji jako takiej nie ma bo pompa zasysa z 2/3 głębokości zbiornika. Problemem aktualnie jest sam zbiornik, bo przy większych frezowaniach (dłuższych niż 1h) te 30 litrów chłodziwa nie nadąża by powrócić z powrotem do zbiornika i pompa mieli powietrze. Mamy w planach zmienić zbiornik na ok. 100 litrowy, by móc używać dwóch "żmijek". Ale sam patent sprawdza się dobrze.spol pisze:Powiedz jak realizujesz filtracje chłodziwa , pokaż gdzie ono spływa ze stołu (na fotkach nie zauważyłem rozwiązania) i gdzie dalej trafia
Pogdybajcie sobie, niech każdy coś doda od siebie to będziecie lepiej wiedzieć ode mnie co siedzi w maszynieAlvar4 pisze: Sama średnica węża powroty chłodziwa też budzi zastrzeżenia bo na pewno chłodziwo nie zdąży grawitacyjnie spłynąć przez taką małą średnice. Za mała różnica poziomów jest i chłodziwo na pewno leniwie się sączy.
gaspar pisze:
Pogdybajcie sobie, niech każdy coś doda od siebie to będziecie lepiej wiedzieć ode mnie co siedzi w maszynie![]()
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wibrowaniem w X-ach?jacek-1210 pisze:Zastanawiam się dlaczego u Ciebie stół nie wibruje w X-ach