Świąteczna niespodzianka

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: InzSpawalnik » 04 maja 2014, 23:12

Oj bardzo wielu by chcialo to przejac i uruchomic ale jak uslysza slowo. "Gmina", "przetarg" i td to uciekaja gdzie pieprz rosnie !!!
Ten system jest rownie popi...erdolony na jaki wyglada ! Mogliby te maszyny po jednej wrzucic na allegro i rynek sam by sie nimi zajal. A tak maja problem z alkoholizmem
I bezrobotnymi. - jak zaczna myslec to bedzie lepiej w tym kraju

Awatar użytkownika

Autor tematu
GrafRamolo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 7
Kontakt:

Post napisał: GrafRamolo » 04 maja 2014, 23:23

Ja myślę, że chętni by się znaleźli gdyby rozmowa była taka: "interesuje mnie duża zielona maszyna
- proszę napisać pismo za tydzień damy panu odpowiedź z ceną"
Niestety rozmowa jest taka:
"interesuje mnie duża zielona maszyna
-Panie to za dużo roboty, kawa się robi, jeszcze chodzić będę musiała po pokojach i sprawę odgrzebywać, pisać podania, przetargi robić, fachowców zatrudniać a to kosztuje, od premii mi odejmą, kawa w tym czasie wystygnie idź pan w cholerę lepiej
-Ech Kryśka widzisz, tyko problemy z tymi maszynami tam, złażą się tu ciągle i pytają o nie lepiej by było gdyby zgniły same szybko, bo ja posadę mam to co mnie interesują jakieś prywatne machlojki i pomysły otwierania biznesów i produkowania czegoś, ajfona albo nowych torebek i tak nie wyprodukują."

Byłem. rozmawiałem, poległem.

InzSpawalnik
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: InzSpawalnik » 04 maja 2014, 23:29

O tym wlasnie mowie !!!!
Nie maja pojecia co maja !!! Daliby to na allegro to samo by sie sprzedalo.

voy
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2

Post napisał: voy » 04 maja 2014, 23:36

.... na pewno w były ważniejsze sprawy do załatwienia w tym urzędzie

Obrazek

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: trzasu » 05 maja 2014, 01:06

GrafRamolo pisze:Ja myślę, że chętni by się znaleźli gdyby rozmowa była taka: "interesuje mnie duża zielona maszyna
-Panie to za dużo roboty, kawa się robi, jeszcze chodzić będę musiała po pokojach i sprawę odgrzebywać, pisać podania, przetargi robić, fachowców zatrudniać a to kosztuje, od premii mi odejmą, kawa w tym czasie wystygnie idź pan w cholerę lepiej
-Ech Kryśka widzisz, tyko problemy z tymi maszynami tam, złażą się tu ciągle i pytają o nie lepiej by było gdyby zgniły same szybko, bo ja posadę mam to co mnie interesują jakieś prywatne machlojki i pomysły otwierania biznesów i produkowania czegoś, ajfona albo nowych torebek i tak nie wyprodukują."

Nie do końca tak, zarządcy, moim zdaniem, spokojnie jak by się ktoś uparł mógłby pogrozić lub nawet wytoczyć sprawę za niedopełnienie obowiązków i narażenie skarbu państwa na straty, bo to nie jest normalne by tak zapuścić te warsztaty, jeśli są ruchomości które są zbędne to robi się przetarg zbędnego majątku a nie pozostawia się go na pastwę losu.

Duszczyk_K
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Duszczyk_K » 05 maja 2014, 09:06

trzasu pisze: Mogę pomóc :wink: aczkolwiek, nie wierzę iż deweloper będzie taki jeleniem by pozwolić to za darmo wywieźć ....
Zależy...
Kolega nie pamiętam w jaki sposób się dowiedział o tym, ale brał udział w "likwidacji" odlewni w fabryce ursusa...
przyszła firma burząca i po kolei sprzedawała wszystko jak leci po cenie złomu...
drewniane szafki z przegrodami, o-ringi i uszczelki, opony do wózków spawalniczych, maski bhp, słuchawki ochronne, stół traserski, gogle spawalnicze,rękawiczki, czapki uszanki...
kilogram x 0.7* płać i jedź
sądzę że pokłosiem takich akcji było też późniejsze pojawienie się na giełdach sprzętu pomiarowego właśnie z cechami "Ursus"
aczkolwiek w wymienionych przeze mnie produktach jest mało stali, więc może w przypadku obrabiarek było by inaczej.

*-już dokładnie nie pamiętam, ale to chyba nawet nie było jako złom użytkowy tylko zwykły.

Awatar użytkownika

M 52

Post napisał: M 52 » 10 maja 2014, 21:57

GrafRamolo pisze:Ja myślę, że chętni by się znaleźli gdyby rozmowa była taka: "interesuje mnie duża zielona maszyna

Napisz pismo do burmistrza z ofertą zakupu, kopia do rady dzielnicy.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD

Awatar użytkownika

tomek_skocz
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: tomek_skocz » 04 cze 2014, 17:53

http://olx.pl/oferta/sprzedaz-pakietu-o ... 3pfrh.html

Czy to nie przypadkiem obrabiarki z galerii?

trzasu
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6

Post napisał: trzasu » 04 cze 2014, 20:15

Pewnie tak, tylko, że tam data jest z sierpnia 2013 roku ...

Awatar użytkownika

Autor tematu
GrafRamolo
Posty w temacie: 7
Kontakt:

Post napisał: GrafRamolo » 04 cze 2014, 21:53

Wydaje się że tak. Może ktoś wyczaił moment kiedy nie ma ochrony i robi za właściciela ;)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”