Bystronic a KMT
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Bystronic a KMT
Witam,
w naszej firmie mamy wycinarke Bystronic z pompa wzmacniczowa tej samej firmy.
Chcielibysmy podpiac (podmienic) pod nia pompe firmy KMT.
Czy Bystronic "zaakceptuje" pompe innej firmy?
Czy ktos mial do czynienia z podobnym problemem?
pozdrawiam
w naszej firmie mamy wycinarke Bystronic z pompa wzmacniczowa tej samej firmy.
Chcielibysmy podpiac (podmienic) pod nia pompe firmy KMT.
Czy Bystronic "zaakceptuje" pompe innej firmy?
Czy ktos mial do czynienia z podobnym problemem?
pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
bardzo ciekawe informacje
. Nie ma już KMT
taka informacja że pompa jest READY , to standard. Nic w tym nie jest dziwnego.
To normalny sygnał cyfrowy podawany na wejście np. CNC o gotowości podzespołów.
Tylko dlaczego pompy
To trochę bez sensu.
Ale jak jest to tylko sygnał cyfrowy podawany na jakieś wejście to nie ma problemu.

taka informacja że pompa jest READY , to standard. Nic w tym nie jest dziwnego.
To normalny sygnał cyfrowy podawany na wejście np. CNC o gotowości podzespołów.
Tylko dlaczego pompy

Ale jak jest to tylko sygnał cyfrowy podawany na jakieś wejście to nie ma problemu.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Jak bez regulacji ciśnienia? To się nie dziwie w ogóle, że macie problem, bo waląc od razu maksymalnym ciśnieniem przed rozgrzaniem pompy to uszczelnienia ile Wam wytrzymują? Tydzień?
Ja np nie spotkałem się w maszynach Kimli, z czymś takim jak sygnał "gotowości". Jeżeli pompa nie działa, to maszyna nie ma podawanej wody i tyle, teoretycznie pracuje normalnie, nawet piach o dziwo jest podawany.
Ja np nie spotkałem się w maszynach Kimli, z czymś takim jak sygnał "gotowości". Jeżeli pompa nie działa, to maszyna nie ma podawanej wody i tyle, teoretycznie pracuje normalnie, nawet piach o dziwo jest podawany.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Sygnał gotowości , to standard. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Nie ma gotowości pompy , maszyna nie wchodzi w tryb pracy automatycznej.
Pompa ingersol którą remontowałem i modernizowałem , miała ręczną regulację ciśnień.
Uszczelnienia wytrzymują ok 3...4 miesięcy lub nawet czasami dłużej i też w tym nie ma nic dziwnego. Rusza z "pełnego" ciśnienia nie zależnie czy to lato , czy zima ... i nic się takiego nie dzieje. Jedynym problemem były zacierające się nakrętki. Ale drobna zmiana i problemu nie ma.
Hydraulika to pompa łopatkowa , wyremontowana według naszych sugesti i dużego doświadczenia człowieka który się nią zajął.
maksymalnie udało się nam z niej wyciągnąć 5000bar ale pracuje obecnie na 3800bar.
Pompa ingersol którą remontowałem i modernizowałem , miała ręczną regulację ciśnień.
Uszczelnienia wytrzymują ok 3...4 miesięcy lub nawet czasami dłużej i też w tym nie ma nic dziwnego. Rusza z "pełnego" ciśnienia nie zależnie czy to lato , czy zima ... i nic się takiego nie dzieje. Jedynym problemem były zacierające się nakrętki. Ale drobna zmiana i problemu nie ma.
Hydraulika to pompa łopatkowa , wyremontowana według naszych sugesti i dużego doświadczenia człowieka który się nią zajął.
maksymalnie udało się nam z niej wyciągnąć 5000bar ale pracuje obecnie na 3800bar.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)